De Zomerschool van Gilde Zeist. Het programmaboek is onder meer verkrijgbaar bij bibliotheek IDEA, Kunstenhuis, Gilde Zeist, het gemeentehuis en de VVV-balie in Figi. FOTO: Asta Diepen Stöpler
De Zomerschool van Gilde Zeist. Het programmaboek is onder meer verkrijgbaar bij bibliotheek IDEA, Kunstenhuis, Gilde Zeist, het gemeentehuis en de VVV-balie in Figi. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Figi, bijen, cabaret, natuur en KNMI in Zomerschool 2018

Familiebedrijf Figi, onmisbare bijen, de natuur van park Soesterberg, het KNMI, muziek in de Romantiek, verhalen van 't stille Hofje, sporen van dieren. Het programma van de Zomerschool is bekend en het programmaboek is verkrijgbaar.


Zeist – De komende maand juli is afwisselend met 16 cursussen of lezingen van Zomerschool Gilde Zeist. Plus een Lenteavondlezing en de Zomeravondlezing.

De Zomerschool Zeist bestaat 25 jaar en viert dit met de gratis Lenteavondlezing op maandagavond 4 juni. Professor Albert Meijer neemt ons mee naar de stad van de toekomst. Technologische ontwikkelingen veranderen in hoog tempo de stedelijke omgeving. De gratis Zomeravondlezing op maandagavond 2 juli gaat over natuurbehoud en natuurbescherming. Spreker is Merel Soons, hoogleraar Plantenecologie en natuurbescherming aan de Universiteit Utrecht.

De onderwerpen van de Zomerschool zijn: Begraafplaats Het stille Hofje in Den Dolder, hoe Dorine Wiersma per ongeluk cabaretier werd, geschiedenis van glas in lood, Christiaan Hartwigsen de eerste projectontwikkelaar in Zeist, dierensporen, de Russische visie op het Molotov-Ribbentrop pact, 'I'll play the blues for you…', Hannah Arendt over vrijheid, de bijzondere natuur van vliegbasis Soesterberg, waardoor onderscheid Zeist zich t.o.v. de rest van de Heuvelrug, Goethe en zijn tijd, nut van bijen, Romantiek in de muziek, het Laatste Oordeel (in de schilderkunst), het KNMI en 100 jaar familiebedrijf Figi.


De lezingen en cursussen vinden in juli plaats op de dins-, woens- en donderdagen. Meer informatie: www.gildezeist.nl/zomerschool

Meer berichten