Samen aan de slag is niet alleen effectiever maar ook vaak leuker en leerzaam. Aan de slag in de Allegrotuin. FOTO: Hanna van den Dool
Samen aan de slag is niet alleen effectiever maar ook vaak leuker en leerzaam. Aan de slag in de Allegrotuin. FOTO: Hanna van den Dool (Foto: Hanna van den Dool)

Eigen actie sneller zichtbaar

De afgelopen weken stonden in de rubriek 'Duurzaam denken, duurzaam doen' artikelen met tips voor veranderingen om de tuin aantrekkelijker te maken voor insecten en vogels en verdroging van de grond te voorkomen. Maatregelen die je makkelijk zelf kunt doorvoeren en ook niet veel hoeven te kosten. De effecten zijn snel zichtbaar zodat de "beloning" niet lang op zich laat wachten.

Zeist - Maar er zijn ook veranderingen die je niet alleen kunt doorvoeren. Daar heb je anderen voor nodig, bij voorbeeld omdat het samen makkelijker haalbaar is (zoals zonnepanelen), of omdat ook anderen gebruiker zijn. Denk aan moestuinprojecten en vergroening van parken en pleinen.

Samen kom je verder

Samen Duurzaam Zeist probeert mensen, alleen of samen, te motiveren om Zeist te verduurzamen. De gebeurt met artikelen zoals in de rubriek Duurzaam denken, duurzaam doen, maar ook in projectvorm. Mensen delen ideeën en werken dat samen uit tot een plan. Er zijn projecten die al lopen, soms nog maar net of soms al langer zoals de Allegrotuin. Er zijn ook nog projecten in de ontwikkelfase.

"Versterking is meer dan welkom"

In alle gevallen is versterking meer dan welkom. Dat kan zijn de vorm van meedenken, kennis inbrengen of van "handjes". Maar ook goede ondersteuning om zo'n samenwerking te laten slagen. Je wilt immers voorkomen dat zinvolle en levensvatbare plannen blijven steken in goede bedoelingen.

Doe mee

Vind je verduurzaming belangrijk, heb je kennis of vaardigheden die kunnen helpen om dat te bereiken en ben je bereid er tijd en energie in te steken: kom in beweging en vul het contactformulier op de site in.

www.samenduurzaamzeist.nl

Meer berichten