Logo nieuwsbode-zeist.nl


Rianne Verduin,  coördinator van het inloophuis Zeist-Centrum met trouwe gast Henk van Eck. FOTO: Maarten Bos
Rianne Verduin, coördinator van het inloophuis Zeist-Centrum met trouwe gast Henk van Eck. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Inloophuis Zeist-Centrum is succes

Warmte en gezelligheid bieden

Op 26 oktober 2017 opende de stichting Kerk en Samenleving haar vierde inloophuis in Zeist en wel aan de Achterheuvel in het centrum. De gemeente had om zo'n plek gevraagd. Na acht maanden blijkt het wijkinloophuis al een groot succes. Het aantal activiteiten groeit en steeds meer vaste en nieuwe bezoekers weten de ontmoetingsplek te vinden.

door Maarten Bos

Zeist - Rianne Verduin is coördinator van het inloophuis Zeist-Centrum. Zij zegt: "Deze plek is een initiatief van Kerk en Samenleving. Het doel is warmte en gezelligheid bieden aan alle omwonenden. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken". Zij vervolgt: "We zijn drie keer per week open. We willen een woonkamer zijn in het centrum. Sommigen willen hier onder het genot van een kopje koffie hun verhaal vertellen en anderen hebben een hulpvraag. We hebben veel vrijwilligers die ons helpen, maar we kunnen er altijd nog meer gebruiken".

Op woensdag is het inloophuis speciaal open voor vrouwen. Rianne: "Mannen kunnen dan niet binnen want de vrouwen willen weleens onder elkaar zijn. Op dinsdag hebben we ommetje Zeist-Centrum gestart. We lopen dan door de stad met een begeleider van Sportief Zeist. Een andere activiteit is het theemomentje voor kinderen en ouders. Dat is iedere eerste dinsdag van de maand. We houden dan vragenspelletjes over de opvoeding". Rianne vertelt nog dat het huis heel veel gratis producten krijgt van de plaatselijke Albert Heijn.

Voor veel Zeistenaren is het bezoek aan het inloophuis een uitkomst. Zo ook voor de 70-jarige Henk van Eck die heel veel langskomt. Hij zegt: "Mijn vrouw is 20 jaar geleden overleden. Ik werkte voor de sociale werkvoorziening, maar daar ben ik op 62-jarige leeftijd vertrokken. Nu kom ik hier voor een babbeltje. Dit is echt een oplossing voor de eenzaamheid die ik anders zou ervaren". Henk woont vlak achter de ontmoetingsplek en doet ook werk in de tuin van het centrum.

Aparte vermelding verdient nog het project Iedereen doet mee. De coördinatoren van alle vier inloophuizen van Kerk en Samenleving bezoeken daarbij mensen thuis die zelf niet naar een ontmoetingsplek willen of kunnen komen om te voorkomen dat ze misschien in een isolement raken.

De openingstijden van Wijkinloophuis Zeist Centrum zijn: dinsdag van 10-14 uur, woensdag van 10-12 uur (vrouwenochtend) en donderdag van 12-16 uur en van 19-21 uur.

Meer berichten

Shopbox