Gratis Zomeravondlezing, maandagavond 2 juli Hotel Theater Figi, aanvang 20.00 uur.
Gratis Zomeravondlezing, maandagavond 2 juli Hotel Theater Figi, aanvang 20.00 uur. (Foto: )

Nut en noodzaak van natuurbescherming

De natuur staat overal onder druk. Planten en dieren worden bedreigd in hun voortbestaan. De gratis Zomeravondlezing van Zomerschool Gilde Zeist gaat over nut en noodzaak van natuurbescherming nu en in de toekomst.

ZEIST – Wat zijn de relaties tussen levende organismen onderling en met hun omgeving. Wat betekent dit nu precies en hoe draagt de kennis bij aan succesvolle natuurbescherming en natuurherstel? Hoogleraar plantenecologie en natuurbescherming Merel Soons licht dit en meer toe tijdens de gratis toegankelijke Zomeravondlezing. Zij gaat in op de belangrijkste oorzaken van verlies van biodiversiteit, ontwikkelingen in natuurbescherming en maatregelen die worden genomen om natuur te herstellen. Daarbij gaat het om wereldwijde trends, maar komen ook regelmatig voorbeelden van dicht bij huis - de Nederlandse natuur - voorbij. Meer informatie over de Zomeravondlezing en het programma van de Zomerschool Gilde Zeist van juli 2018 staat op www.gildezeist.nl/zomerschool.htlm.

De Zomerschool 2 t/m 26 juli; inschrijven kan tot 1 juli. Het programmaboek is verkrijgbaar bij onder meer Gilde Zeist in het Gemeentehuis, bibliotheek Idea en bij de VVV-informatiestand in Figi. Gratis Zomeravondlezing, maandagavond 2 juli Hotel Theater Figi, aanvang 20.00 uur.

Meer berichten