Logo nieuwsbode-zeist.nl


Veel lezen en vaak een spelletje Wordfeud doen. Wim en Lena Stafleu - Kruikemeier houden veel van taal. Foto: Asta Diepen Stöpler
Veel lezen en vaak een spelletje Wordfeud doen. Wim en Lena Stafleu - Kruikemeier houden veel van taal. Foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen)

Taalliefhebbers Wim en Lena 65 jaar getrouwd

Wim en Lena Stafleu delen een grote liefde voor taal, boeken en gedichten. Iedere dag spelen ze een potje Wordfeud met elkaar, ieder op hun eigen tablet. Lezen doen ze ook graag: hij boeken over de geschiedenis zoals de dertigjarige oorlog en zij romans. Zondag 24 juni waren ze 65 jaar getrouwd.

ZEIST - Wim en Lena leerden elkaar kennen in de literaire kring van haar vader. "Toen ik Wim zag, klikte het meteen", aldus Lena. Zij schreef onder haar eigen naam - Kruikemeier - acht boeken voor meisjes en kinderen. Onder de pseudoniem Heleen van Batenburg verzorgde ze jarenlang in Trouw de vragenrubriek 'Uw probleem is ook het onze'.

Wim was vanaf zijn 16e journalist. Hij begon als leerling-journalist bij de Nieuwe Haagsche Courant en daarna bij dagblad Trouw. Aanvankelijk schreef hij vooral over geschiedenis. Later werd hij chef van de algemene redactie en van de nieuwdienst. Sinds drie jaar verblijven ze in Zeist, nadat ze 52 jaar in de Haagse wijk Mariahoeve woonden. Ze hebben een zoon, twee dochters, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Burgemeester Koos Janssen proostte op de gezondheid van het echtpaar: "65 jaar is niet niets." "Dat is waar", beaamde Wim.
Door Asta Diepen Stöpler.

Meer berichten

Shopbox