Voor de kinderen had Jordy allerlei leuke spelletjes bedacht, terwijl de volwassenen in de tent – geleend van scouting - wat verkoeling zochten. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Voor de kinderen had Jordy allerlei leuke spelletjes bedacht, terwijl de volwassenen in de tent – geleend van scouting - wat verkoeling zochten. FOTO: Asta Diepen Stöpler

Verbindende buurtbarbecue aan Johannes Wierlaan

Asta Diepen Stöpler

Hoog tijd voor een positieve actie. Zaterdag bracht een gezellig, lekkere buurtbarbecue op het speelveld aan de Johannes Wierlaan in Den Dolder omwonenden bij elkaar.

Ingrid Jongeling, Anita Bregonje en Mea van Leeuwen staken enkele maanden geleden de koppen bij elkaar. "Na alle ellende van de afgelopen tijd hebben we behoefte aan gezelligheid en saamhorigheid. Een barbecue is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met nieuwe buurtbewoners."


De trieste gebeurtenissen rondom Anne Faber en zeven autobranden in de buurt drukten een zware stempel op de samenleving. De drie vrouwen wilden hier graag iets positiefs tegenover stellen. "We hadden het gevoel dat er een tegengeluid moest komen, iets optimistisch en verbindend om samen weer verder te kunnen. We hebben diverse buurtbewoners gevraagd mee te helpen. Jordy zorgde voor allerlei leuke kinderspelletjes. Buurtbewoner Rob Klaassen nam de muziek voor zijn rekening. Tenten kwamen van een scoutingvereniging. Slager Spoelder gaf heerlijk vlees en wij mochten ijsjes uitzoeken bij Albert Heijn. Na afloop staken veel buurtbewoners de handen uit de - korte - mouwen om de sporen van het geslaagde buurtfeestje op te ruimen. De avond was fantastisch. Veel meer mensen dan gedacht kwamen. Het weer was prima, de sfeer goed en we hebben het idee dat er veel nieuwe contacten gelegd zijn. We gaan weer de goede kant op."

De buurt rondom het speelveld aan de Johannes Wierslaan is hecht. "We helpen elkaar, maar lopen elkaars deur niet plat. Veel bewoners wonen er al jaren, maar de afgelopen jaren zijn er ook nieuwe mensen gekomen. Na zaterdagavond kennen we elkaar beter. Deze BBQ was een try-out."
Volgend jaar weer? "Ja hoor beslist, zeker als er mensen zijn die willen meehelpen in de organisatie", zeggen Mea, Anita en Ingrid.

Meer berichten