Leerlingen Zeister Vrije school en leden Roparun Team 19 vieren geslaagde sponsorloop
Leerlingen Zeister Vrije school en leden Roparun Team 19 vieren geslaagde sponsorloop (Foto: )

Ruim 9.500 euro voor Roparun

ZEIST - Leerlingen van de Zeister Vrije School overhandigden een cheque van 9.527,16 euro aan Roparun Team 19, het Roparunteam van het Diakonessenhuis. Dit bedrag hebben zij bij elkaar gerend tijdens een sponsorloop eerder dit voorjaar. In totaal liepen 219 leerlingen rondjes van 400 meter. Lees verder pagina 3.

Het bedrag komt ten goede aan de Stichting Roparun die zich inzet voor de zorg aan mensen met kanker.

Lopen over een versierd parcoursFred van Dijen, teamcaptain van Roparun Team 19: "Op donderdag 26 april hielden 219 leerlingen van de Zeister Vrije School een sponsorloop om geld bijeen te rennen voor Stichting Roparun. Het was een prachtige dag met heerlijk weer. Ons team verzorgde het parcours, versierd met slingers, vlaggen en ballonnen. Ook zorgden we voor de nodige verkoeling in de vorm van limonade en ijsjes. De leerlingen hebben zich enorm ingezet! Op woensdag 27 juni hebben zij het waanzinnige bedrag van 9.527,16 euro bekendgemaakt. Wij dragen het geld over aan de Stichting Roparun".

Over de Roparun en het team van het Diakonessenhuis
De Roparun is een beroemde hardloopestafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Via de deelnemende hardloopteams zamelt de Stichting Roparun geld in voor praktische projecten die het leven van mensen met kanker dragelijker maken. Een prachtig evenement dat de Stichting Vrienden van het Diakonessenhuis van harte ondersteunt en waarmee extra faciliteiten voor patiënten in het Diakonessenhuis en in Nederland gerealiseerd kunnen worden. Zo kon het Dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie van het Diakonessenhuis zogenaamde cold caps aanschaffen die haarverlies kunnen voorkomen bij chemokuren. In 2019 neemt Team 19 van het Diakonessenhuis voor de 20ste keer deel aan de Roparun. Het team bestaat uit 23 enthousiaste en sportieve medewerkers en verwanten van het Diakonessenhuis. Voor meer informatie:www.roparun-diak.nl.

Meer berichten