Jasper en Senna zijn met hun 11 en 12 jaar de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Zij kopen vier dagen lang mee in het #Vteam.
Jasper en Senna zijn met hun 11 en 12 jaar de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Zij kopen vier dagen lang mee in het #Vteam. (Foto: )

"Wij kunnen niet wachten om te starten met de Vierdaagse"

redactie.nbo@persgroep.nl

Jasper (Austerlitz) en Senna (Veenendaal) zijn met hun 11 en 12 jaar twee van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelen zij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Austerlitz / Veenendaal - Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse in het jaar dat ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Jasper vertelt: "al van jongs af aan sta ik met mijn familie langs de kant op de Via Gladiola en wil ik de Vierdaagse heel graag zelf lopen. Super leuk dat ik met het #Vteam met zoveel andere kinderen kan lopen. Nu mag het eindelijk en ga ik hem samen met mijn klasgenootje/vriend Senna lopen. Wij proberen ook nog geld op te halen voor kinderen in andere landen en hopen dat veel mensen ons sponsoren." Senna vertelt: " Jasper heeft mij enthousiast gemaakt om mee te doen en ik ben wel heel nieuwsgierig hoe het gaat zijn. Ik heb Jasper aangestoken met het lopen voor een goed doel. Ik vind het belangrijk dat kinderen die het niet zo goed hebben als wij te ondersteunen. Al het geld wat wij ophalen gaat naar WereldWijd voor Kinderen. Een organisatie die projecten in de wereld steunt waar kinderen profijt van hebben."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Jasper en Senna laten zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

Meer berichten