Carol maakt een bjizondere reis naar Bolivia. Ze geeft haar sponsors graag een kennismaking paardencoaching met haar paard Jessie.
Carol maakt een bjizondere reis naar Bolivia. Ze geeft haar sponsors graag een kennismaking paardencoaching met haar paard Jessie. (Foto: )

Een bijzondere reis naar Bolivia

Asta Diepen Stöpler

Carol geeft vergeten mensen stem

Werken aan een goed doel terwijl je doet wat je het liefste doet. Carol Dohmen, verslaggever van de Nieuwsbode, gaat in september naar Bolivia. "Als reporter voor de stichting 'Mensen met een Missie' mag ik verhalen over krachtige mensen in kwetsbare omstandigheden maken. Met deze verhalen komt hopelijk meer erkenning en ondersteuning voor hen. 'Mensen met een Missie' steunt mensen op vergeten plekken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In Bolivia gaat het vooral om vrouwenrechten. Elke drie dagen overlijdt hier een vrouw door geweld."

AUSTERLITZ - Carol reist met 5 andere Nederlandse reporters 2 weken door Bolivia naar diverse projecten van 'Mensen met een Missie'. "We gaan er met Bolivianen en plaatselijke hulpverleners praten en foto's en filmopnamen maken. Hun verhalen delen we via de organisatie en onze eigen netwerken in Nederland. Door een grotere bekendheid van de inspirerende initiatieven in Bolivia hoop ik dat meer mensen in ons land het goede werk van de organisatie daar steunen."

Omzien naar elkaar

Stichting 'Mensen met een Missie' bestaat bijna 100 jaar en is actief voor mensen in moeilijke omstandigheden. "De stichting richt zich vooral op verbetering van vrouwenrechten, conflictoplossing en traumaverwerking. De lokale hulpverleners staan dicht bij de mensen en ondersteunen hen met opvang, trainingen en verzoening.

Zo werken ze aan verbetering van leefomstandigheden van mensen die niet gezien of gehoord worden. Ik kijk er naar uit om met Bolivianen te praten en hun verhaal te mogen opschrijven. Met deze reis gaat een droom in vervulling. Enkele passies komen samen: bijzondere mensen ontmoeten, verhalen schrijven en reizen.

Maar veel belangrijker vind ik het dat de mensen die onze groep reporters gaat ontmoeten, een kans krijgen om gehoord en gezien te worden. Dat zij een reële kans krijgen om gesteund te worden. Net als 'Mensen met een Missie' vind ik dat iedere mens telt. We moeten naar elkaar omzien en naar vermogen bijdragen aan een betere wereld. Ik geloof in onderlinge verbinding tussen mensen wereldwijd en wil er met deze reis aan bijdragen."

Paardencoaching

Carol Dohmen werkt sinds begin dit jaar als zelfstandige tekstschrijver en als paardencoach voor mensen met diverse vraagstukken. "Ik wil graag meewerken aan een beter bestaan voor mensen. Misschien ben ik een wereldverbeteraar. Ik heb bewust gekozen om deze bijzondere reis in Bolivia te maken, ik heb er ooit een jaar gewoond en ik spreek Spaans. De reis gaat naar het Andresgebergte, een van de armste delen van het land." Carol gaat als vrijwilliger en betaalt zelf de reis. Ze zoekt wel sponsors. "De opbrengst gaat volledig naar de projecten die ik bezoek. Mensen die minstens 75 euro doneren, geef ik een kennismakingsworkshop paardencoaching." www.mensenmeteenmissie.nl/reporter/carol-dohmen/

Meer berichten