Wouter Harbers (links) en Willem Harold Boog
Wouter Harbers (links) en Willem Harold Boog (Foto: )

Orgelplusconcert in Broedergemeente

Maarten Bos

Prachtige muziek in optima forma

De Zeister stadsorganist Willem Harold Boog (1964) heeft op 14 juli een orgelplusconcert gegeven in de kerk van de Evangelische Broedergemeente Zeist. Er was sprake van een orgelplusconcert omdat ook medewerking werd verleend door de bekende Zeister pianist Wouter Harbers en door het Kerkkoor Driebergen.

Zeist - Boog propageert als stadsorganist de orgelmuziek en speelt op verschillende orgels in Zeist (en ook daarbuiten). De stad beschikt over een aantal bijzondere orgels. Zo bespeelde Boog tijdens het concert van 14 juli het Witte/Batz orgel uit 1883.

In augustus geeft Boog vier verdere orgelconcerten in de Oosterkerk in Zeist. Hij verzorgt deze serie concerten al meer dan 25 jaar. Ditmaal worden onder meer vier sonates gespeeld van de Nederlandse componist S. de Lange sr. Vooral de vierde sonate wordt zelden uitgevoerd. De muziek is ook niet in de handel verkrijgbaar.

Zoals gezegd werd Boog bijgestaan door pianist Wouter Harbers op de vleugel. Er werd werk uitgevoerd van onder meer Chopin, Franck, Schubert en Boog zelf. Het concert werd afgesloten met het prachtige Arrival of the Queen of Sheba van Handel. Harbers vertelt: "Mijn passie is mooie muziek toegankelijk maken voor iedereen. Vanaf het najaar 2018 probeer ik dat bijvoorbeeld met een reeks gratis woensdagochtendconcerten in het Torenlaan Theater".

Na afloop gingen beide musici op de foto en complimenteerden zij elkaar met het eigen spel. Harbers tegen Boog: "Je speelde erg goed vanavond. Dit was een groot succes. We moeten vaker samenspelen". Harbers is ook dirigent van drie koren, waaronder het Kerkkoor Driebergen dat op deze zaterdagavond ook een belangrijke bijdrage leverde. Een koorlid: "We waren al met vakantie maar iedereen die kon wilde graag nu akte de présence geven om aan deze uitvoering mee te werken".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden