Ashtonia bedankt Zeist met afscheidsparade door het centrum. FOTO: Mel Boas
Ashtonia bedankt Zeist met afscheidsparade door het centrum. FOTO: Mel Boas (Foto: Mel Boas)

Ashtonia: "Zeist, bedankt!"

De afgelopen twee maanden had Ashtonia zijn circustent staan in de tuin van Slot Zeist. Afgelopen zondag speelden zij de laatste show.

Zeist - Na de laatste twee shows is dan eindelijk de vakantie begonnen voor Ashton Brothers, de cast en medewerkers van deze circustheatershow vol muziek, acrobatiek, ontroering en vooral veel lol. "Het kon niet beter", aldus Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans. "We hebben zeven weken lang een volle circustent gehad met 1100 bezoekers per show. Er is in die tijd zelfs geen spatje regen gevallen, zodat het de totale beleving met een hapje en een drankje vooraf optimaal uit de verf kwam."

De gemeente Zeist kijkt ook tevreden terug op dit evenement. Er was een leuke wisselwerking tussen de organisatie van Asthonia en de gemeente. Zo waren de Asthon brothers aanwezig tijdens de jeugdwedstrijden van de Wielerronde van Zeist. En konden bezoekers van Asthonia genieten van een echte Asthonia worst gemaakt door de slagerij Kok. Ook konden een groot aantal Zeistenaren aan de slag in de horeca van dit evenement of als vrijwilliger een rol spelen in het ontvangen van gasten.

"Ashtonia heeft Zeist de afgelopen maanden laten bruisen", aldus wethouder cultuur Marcel Fluitman. "We hebben zeker zo'n 30.000 bezoekers van buiten mogen ontvangen. Daarnaast hebben ook veel mensen uit Zeist kunnen genieten van de shows. Hij ziet een dergelijk evenement ook graag volgend jaar weer plaatsvinden.

In het geval van een vervolg op Ashtonia volgend jaar in Slot Zeist ziet de Zeister horeca graag dat er een arrangement komt waarbij bezoekers van Ashtonia voor de show ook de mogelijkheid krijgen om bij restaurants in Zeist te eten. Op de vraag of volgend jaar weer een Ashtonia naar Zeist komt, moeten de heren na de laatste show eens rustig nadenken. "Eerst gaan we Zeist en al onze vrijwilligers en medewerkers bedanken", riepen Pim en Joost uitgelaten vanuit hun hoogwerker tijdens de Ashtoniaparade.

FOTO: Mel Boas

Meer berichten