Beishuizen is zichtbaar verrast als burgemeester Koos Janssen hem de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau opspeldt. Zijn vrouw Mirjam de Lang is net zo blij als haar man. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Beishuizen is zichtbaar verrast als burgemeester Koos Janssen hem de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau opspeldt. Zijn vrouw Mirjam de Lang is net zo blij als haar man. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: )

Koninklijke Onderscheiding voor 'leuke & goede dingen'-bedenker

Te midden van zijn lieve mensen ontving Harm Beishuizen een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd terecht 18 juli flink in het zonnetje gezet vanwege zijn 40 jarig dienstverband bij Abrona.

door Asta Diepen-Stöpler

HUIS TER HEIDE - Tientallen bewoners, collega's, familie en vrienden vierden dit mooie feest mee op het Orionplein bij Abrona in Huis ter Heide. Tot zijn grote verrassing speldde burgemeester Koos Janssen Beishuizen de versierselen op van de Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde vlak voor de muziekkoepel op het Orionplein. "Ik was perplex. Ik verwachtte wel iets, maar dit niet. Ik houd van organiseren. Ik heb dingen graag zelf in de hand, maar dat lukte niet op deze dag. Ik heb echt een dag nodig gehad om het allemaal te beseffen. Ontroerend dat collega's dit voor je willen doen", blikt hij terug.

Gezinsvervangend huis

Beishuizen werkt sinds 1978 bij Abrona, eerst als begeleider in een gezinsvervangend huis in Bosch en Duin, nu als wijkcoach van de wijk Sterrenberg. Hij is onder meer bedenker van vele leuke activiteiten die ook een goed doel dienen, zoals het vergroten van de integratie van mensen met en zonder verstandelijke beperking.

AZC

Burgemeester Janssen noemde enkele voorbeelden van deze activiteiten. Hij bedacht het plan om vluchtelingen van het nabijgelegen AZC als vrijwilliger op Abrona aan te trekken. Tientallen asielzoekers maakten hier gebruik van, tot groot wederzijds genoegen. Beishuizen organiseerde onder meer ook diverse muziekfestivals, hardloop- en voetbalwedstrijden, het Kerstcircus en de tweejaarlijkse Kersttocht. Hij zorgt er ook voor dat mensen op tijd zijn voor hun afspraken, bijvoorbeeld voor een voorstelling van Paul de Leeuw.

Bezig met medemens

"Harm is 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar in de weer voor de bewoners van Abrona. Hij werkt constant aan een goede relatie van de bewoners met elkaar en met anderen. Harm is altijd bezig met zijn medemens", aldus Janssen. Het deed de burgemeester dan ook zichtbaar genoegen om de jubilaris de speld behorende bij de Orde van Oranje Nassau op te spelden.

Meer berichten