Afghaanse fietsenmaker Wahid voor zijn wagen. Half augustus staat hij weer voor ons klaar op de donderdagmarkt. FOTO: M. van Slobbe
Afghaanse fietsenmaker Wahid voor zijn wagen. Half augustus staat hij weer voor ons klaar op de donderdagmarkt. FOTO: M. van Slobbe (Foto: Marloes van Slobbe)

Wahid helpt Zeist in het zadel

Sinds een week of drie staat hij pas op de Zeister donderdagmarkt, de vriendelijke, Afghaanse fietsenmaker Wahid. We raken aan de praat als ik hem vertel hoe vrolijk ik word van de rode fietsbel met witte polkadots die ik een week daarvoor bij hem gekocht heb.

Zeist - Ondertussen checkt hij terloops even of ik de bel goed bevestigd heb. Nee, dus. Per ongeluk het versnellingskabeltje mee gemonteerd. Geen probleem. Hij fixt het in no time. Ik vraag of ik een foto van hem mag nemen. Misschien wel voor in de krant. Er is immers niks mis met elkaar een handje helpen. Al bijna 20 jaar woont hij in Nederland met zijn gezin. Volgende week gaat hij voor het eerst sinds zijn vlucht uit Afghanistan terug naar zijn familie in Kabul. Heel spannend allemaal, vindt hij. De situatie daar is nog altijd niet veilig. Maar toch gaat hij nu, uit liefde voor zijn achtergebleven familieleden. Half augustus staat hij weer voor ons klaar op de donderdagmarkt. Nu heb ík hem immers wel ontdekt, maar nu nog die ándere Zeister inwoners. Wahid repareert ook fietsen bij de klant thuis. Hoe handig is dat? Laten we hem in het Zeister zadel helpen!

Ingezonden brief door Marloes van Slobbe

Meer berichten