Van links naar rechts Frank Wijsmuller, Wouter Kraan, Arnout Druyvesteyn, Annemiek Verstappen, Johan Varkevisser, Marieke Hoffmann en Hein van Rossum van Mijn Groene Huis.
Van links naar rechts Frank Wijsmuller, Wouter Kraan, Arnout Druyvesteyn, Annemiek Verstappen, Johan Varkevisser, Marieke Hoffmann en Hein van Rossum van Mijn Groene Huis. (Foto: )

Hulp bij duurzaamheid bij de hand

Je scheidt afval, neemt vaker de fiets, zet de verwarming lager, eet minder vlees, gooit geen voedsel meer weg, bent zuinig met regen- en kraanwater en gebruikt zo min mogelijk plastic. Allemaal een kwestie van gezond verstand en "gewoon doen", want je gunt volgende generaties ook een groene en gezonde leefomgeving.

Regio - Maar er zijn maatregelen die minder eenvoudig zijn of kennis vragen die jij niet in huis hebt. Denk aan woningisolatie, zonnepanelen of minder/geen aardgas gebruiken. Hoe doe je dat, wat is een logische volgorde, wat kost dat allemaal en verdien je dat terug? Er zijn mensen die dat op eigen kracht doen: websites zoals www.milieucentraal.nl raadplegen, offertes opvragen, onderhandelen, alles in kaart brengen en dan beslissen. Maar je kunt ook hulp inschakelen. Bijvoorbeeld via de energie-ambassadeur van Mijn Groene Huis die in jouw wijk actief is. Of je doet een beroep op de kennis van de experts van Mijn Groene Huis. Zo gaat het vast lukken om een goed plan te maken: passend bij jouw mogelijkheden, in een voor jou haalbaar tempo en met een overzicht van de kosten, fiscale voordelen, opbrengsten en terugverdientijd. Want besparen loont. Voor een vrijblijvend advies kun je terecht bij het informatiepunt van Mijn Groene Huis, Meester de Klerkstraat 4-6. Kijk ook op www.mijngroenehuis.nu

Meer berichten