Echtpaar Krul samen met locoburgemeester Marcel Fluitman. FOTO: Lydia van der Meer
Echtpaar Krul samen met locoburgemeester Marcel Fluitman. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Elke dag happy hour bij echtpaar Krul

door Lydia van der Meer
 

Zeist - Dat is het geheime recept van Miep (91) en Hans Krul (90). Iedere dag om een uur of vier samen een glas wijn drinken voor het huis. Dat is hun 'happy hour'. Na vijfenzestig jaar huwelijk zijn ze nog steeds heel gelukkig met elkaar. "Toen wij elkaar leren kennen woonden we beiden in Venray. Een knaap wilde er met mij vandoor gaan op een feestje," vertelt Miep. "Maar daar stak Hans een stokje voor. "Op dat moment zat Hans in het klooster, maar daar is hij voor mij snel uitgegaan. Hij is wel goed katholiek gebleven."

Gebak van Krul
Hans Krul en locoburgemeester Marcel Fluitman bleken nog wat gemeen met elkaar te hebben. De ouders van Hans hebben jarenlang een lunchroom en banketbakkerij gehad naast Paleis Noordeinde. De Haagse bevolking bedacht de alleszeggende slogan 'geen gelul, gebak van Krul'. Marcel Fluitman kent zowel de bakkerij als de slogan wel. "Er was zelfs een politieke partij die deze slogan gebruikte."

Sinds een jaar of tien wonen ze in Den Dolder, dichter in de buurt bij hun kinderen. Miep heeft onlangs haar rijbewijs opnieuw gehaald.

 

Meer berichten