Op 8 en 9 september is het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug op veertien locaties in Driebergen, Doorn en Maarn.
Op 8 en 9 september is het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug op veertien locaties in Driebergen, Doorn en Maarn. (Foto: )

Muziekfestival Driebergen, Doorn&Maarn

ingezonden

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 8 en zondag 9 september a.s. vindt voor de derde keer het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug plaats; dit jaar niet alleen in Driebergen, maar ook in Doorn en Maarn.

Regio - Het festival biedt allereerst een podium voor gevorderde amateurmusici en zangers van gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar er zijn ook een drietal concerten in de Grote Kerk, in Sparrendaal en in Champ'Aubert, door professionele musici uitgevoerd.

Monumentale locaties

Het festival werkt nauw samen met het comité Open Monumenten Driebergen. Dit betekent dat er mooie klanken te horen zijn op veertien locaties, die op zich al de moeite waard zijn om te bezichtigen.
Bij elkaar treden er meer dan honderd amateurmusici op. Zij spelen viool, klarinet, cello, fluit, piano; sommigen als solist, in duetten of trio's, anderen in ensembles of in koren. De meeste optredens zijn in Driebergen. In Driebergen zijn dit jaar in het programma o.a. opgenomen: Landgoed Kraaybeekerhof, de Historische Theetuin Bartimeus, Museum Militaire Traditie. Dit jaar zijn er ook korte concerten in het Maarten Maartenshuis (Doorn) en het Oude Raadhuis (Maarn).

Professionele musici

Annoesjka Cabo is de initiator van dit festival: "Al wandelend of fietsend naar diverse monumentale locaties kunt u luisteren naar korte concerten van klassieke muziek. Maar er worden ook drie concerten gegeven door professionele musici op zaterdagmiddag in de Grote Kerk, op zondagochtend in Sparrendaal en zondagmiddag een kinderconcert in Champ'Aubert en het Nationaal Bomenmuseum/Arboretum. Dit laatste concert verhaalt het sprookje van Hans en Grietje op muziek van Humperdinck. Dit wordt uitgevoerd door docenten van de Muziekcirkel Driebergen met instrumenten, zang en vertelling."

Jong talent

Voorafgaand aan het concert op zaterdag speelt Pien ten Have (altviool) als jong aanstormend talent samen met Bas Verheijden. Op zondag speelt het tienjarig talent Djuna Dokter (viool) samen met Nobuko Takahashi (piano).

Meer berichten