Bruce en zijn zusjes gaan verhuizen

Weet u nog dat een paar maanden geleden drie ontzettend bange ezels arriveerden in de opvang? Bruce (26) en zijn zusjes Elsa (19) en Daphne (22) trilden om ieder geluidje en vonden een hekje waar ze doorheen moesten doodeng.

Zeist - Bruce ontdooide vrij snel. Elsa en Daphne hebben heel lang, zij aan zij, de kudde en de vrijwilligers van veilige afstand geobserveerd. Nu zien we ze steeds vaker in beeld schuiven. Dan staan ze vooraan in de wei bij de anderen, Elsa nog een beetje verscholen achter Daphne. Ze zijn niet meer onder de indruk van kruiwagens en bezoekers en hekjes.

De dierenarts ontdekte dat de zusjes de ziekte van Cushing hebben. Dat is goed te behandelen met medicijnen, iedere ochtend een pilletje. Maar hoe lekker we dat pilletje ook vermommen, in een stukje mandarijn of appel: dit zijn ze niet gewend, dus ze houden hun lippen stijf op elkaar. Gelukkig hebben we gezien dat ze kúnnen wennen aan nieuwe dingen.
En het wordt nog even wat spannender, want deze week gaan Bruce, Daphne en Elsa verhuizen naar een zorgzaam pleegadres. Daar zijn geen andere ezels en veel minder mensen en veranderingen. Komt dan vast goed met dat pilletje. Houd je taai Elsa, blijf maar dicht bij je grote zus en broer. We zijn trots op jullie en gaan jullie missen.


Hartelijke ezelgroet, Emmy

Meer berichten