Koos Janssen, burgemeester van Zeist. Foto: gemeente Zeist
Koos Janssen, burgemeester van Zeist. Foto: gemeente Zeist (Foto: Carolien Paasman)

Week van de burgemeester

Koos Janssen - Na een kampeervakantie in Frankrijk begint voor mij op maandag 27 augustus de eerste volledige werkweek. Met medewerkers praat ik bij over de veiligheid en leefbaarheid in Den Dolder en omgeving. Tijdens het zomerreces is er een brief verschenen van de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Justitie en Veiligheid over een bezoek aan de FBA in Den Dolder. Minister Dekker heeft hierover aan de Tweede Kamer bericht. Ik bemerk dat alle berichtgevingen in landelijke politiek en media over de FPA-instelling, in Den Dolder en omgeving met aandacht en zorg worden gevolgd.

In de loop van de dag neem ik deel aan twee startbijeenkomsten van de Maaltijd van Zeist. De gemeenteraad en medewerkers van de gemeente gaan de eerste week van oktober op pad om met inwoners te spreken over ingrediënten en recepten voor een goed leven in Zeist. Ontmoeting en gesprek, een digitaal platform, werkateliers, lokaal debat en een website www.maaltijdvanzeist.nl worden voorbereid. Inwoners, raads- en collegeleden, medewerkers, ondernemers en instellingen en organisaties, allen doen mee. Een inspirerende week ligt in het verschiet.

Dinsdag is het college weer voltallig. We spreken over de Maaltijd van Zeist, het wijkwethouderschap en regionale ontwikkelingen. We nemen besluiten over een bedrijfswoning aan de Nepveulaan, de uitbreiding van een woning aan de Ernst Casimirlaan en diverse woningbouwprojecten. Ook de herinrichting van het Nijenheimbosje en het definitief ontwerp van het openbaar gebied rondom winkelcentrum De Clomp komen aan de orde.

Woensdagochtend om half zes is er een grandioos moment bij station Driebergen-Zeist. De spoorwegovergang gaat definitief dicht; de indrukwekkende onderdoorgang gaat officieel open. Het feestelijk gevoel is groot. Het magnifieke werk heeft grote maatschappelijke betekenis. In de loop van de ochtend ga ik op felicitatiebezoek bij het echtpaar Arends; het paar is zestig jaar getrouwd en woont al bijna twintig jaar met veel plezier aan de Nelson Mandelalaan. Donderdag spreek ik met leidinggevenden over organisatieontwikkeling. Het is een grote opgave en uitdaging voor bestuur en medewerkers in deze tijd met werk en samenwerking op de goede wijze maatschappelijk van betekenis te zijn. Ook daar moet je voortdurend aan werken. Daarnaast maak ik kennis met twee nieuwe, jonge toezichthouders. Zij werken aan leefbaarheid en veiligheid in onze gemeenschap. 's Middags heb ik in het Walkartpark een fotosessie. Nieuwe portretfoto's zijn in de maak. 's Avonds komt het presidium van de gemeenteraad bijeen. De agenda's voor de komende Ronde Tafels, Debatten en Raadsvergaderingen worden opgesteld.

Op vrijdag heb ik diverse interne overleggen. Onderwerpen zijn communicatie in contact met de inwoners, mijn werkagenda voor de komende tijd, woonwagencentrum Beukbergen en personele vraagstukken. Ook praat ik bij met Jornt van Zuylen van de VNG. Democratie in actie is lokaal en landelijk voortdurend in ontwikkeling.


Voor reactie: jjlm.janssen@zeist.nl

Meer berichten