Toos Boekhoven voor haar werk. FOTO: Gemeente Zeist
Toos Boekhoven voor haar werk. FOTO: Gemeente Zeist (Foto: )

Zoveel mogelijk experimenteren

Toos Boekhoven schildert de laatste jaren meer dan ze ooit heeft gedaan. Nadat haar man Rudi Boekhoven zijn ambtsketen definitief aan de wilgen hing, nam ze de kwast en penseel steeds vaker in de hand. Haar schilderijen zijn nu te zien in het gemeentehuis van Zeist.

Zeist - Het drukke bestaan als burgemeestersvrouw zorgde ervoor dat Toos Boekhoven jarenlang weinig aan schilderen toekwam. En dat terwijl zij was opgeleid aan de kunst Academie Minerva in Groningen. Na haar opleiding gaf zij vele jaren les in tekenen en kunstgeschiedenis. Nu schildert zij weer volop. Zij is lid van schildersvereniging De Toets in Zeist. "Ik experimenteer graag en wil zo veel mogelijk verschillende materialen onderzoeken", zegt Toos. "Er zijn nu ook meer mogelijkheden, acrylverf bestond bijvoorbeeld niet toen ik nog op de Academie zat." Boekhoven mengt de acrylverf met zogeheten mediums, waardoor de verf verschillende diktes en structuren krijgt. Wie goed kijkt, kan zelfs materialen als betontegel lijm, bitumen en vogelgrit in de schilderijen ontdekken. Het resultaat is een mooie, afwisselende tentoonstelling met zowel figuratief als non-figuratief werk.

De expositie van Toos Boekhoven is tot november in de hal van het gemeentehuis te zien. Er hangen vaker werken van lokale kunstenaars.Expositie zijn gratis te bezoeken.

Meer berichten