Laurence (l), Hanny (m) en Willemien (r) zijn druk met de laatste voorbereidingen voor 16 september maar het ziet er nu al heel aantrekkelijk uit.Foto: Anne-Marie Bergervoet
Laurence (l), Hanny (m) en Willemien (r) zijn druk met de laatste voorbereidingen voor 16 september maar het ziet er nu al heel aantrekkelijk uit.Foto: Anne-Marie Bergervoet (Foto: )

Plantenasiel Zeist opent zondag 16 september haar deuren

Zondagmiddag 16 september is het zover: om 14.00 uur verricht wethouder Wouter Catsburg de officiële opening van het Plantenasiel Zeist op de Boswerf in Zeist. Daarna is iedereen elke woensdag- en zondagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur welkom bij de kraam op de Boswerf om gratis planten mee te nemen of af te geven. Een lokaal initiatief dat menig tuinliefhebber zal toejuichen. De start komt op een goed gekozen moment. Het najaar is het uitgelezen moment voor nieuwe aanplant en het verplaatsen, uitdunnen of scheuren van planten. Door Anne-Marie Bergervoet

Zeist - Laurence Duquesnoy, initiatiefnemer en samen met Willemien Vel, Hanny Deij en nog een aantal vrijwilligers, de drijvende kracht achter het Plantenasiel, licht toe: "niet alleen mensen en dieren hebben recht op een tweede kans. Ook planten verdienen een nieuw plekje waar ze kunnen groeien en bloeien. Het gaat me aan het hart als ik zie wat mensen wegdoen omdat het te groot is of in de weg staat. Dat kan anders. Ook omdat hergebruik duurzaam is en een ander blij kan zijn met wat jij niet meer wilt hebben".

Brengen

Alle tuinplanten zijn welkom. Ook zaailingen en stekjes. Wél in pot zodat ze het een tijdje kunnen uithouden. Zaden graag in zakje met de soortnaam erop. Als het om een grote plant of struik gaat, bijvoorbeeld een rododendron, is het handig om vooraf te overleggen, want er is op de kraam geen plaats voor grote planten. De vrijwilligers van Plantenasiel Zeist kunnen in zo'n geval bemiddelen tussen oude en nieuwe eigenaar.

Halen

Plannen voor herinrichting van de tuin? Verhuisd en nu aan de slag met de tuin? Meer planten in plaats van steen? Alle reden om naar de Boswerf te komen en te kijken wat er bij het Plantenasiel staat. Het aanbod van planten is afhankelijk van donaties, maar er staat nu al genoeg om uit te kiezen.

Meer berichten