Zoals deze afvalbak staan er in Zeist nog veel meer klaar om opgefleurd te worden. FOTO: Anne-Marie Bergervoet
Zoals deze afvalbak staan er in Zeist nog veel meer klaar om opgefleurd te worden. FOTO: Anne-Marie Bergervoet (Foto: Anne-Marie Bergervoet)

Weggooien is ook een Kunst

'Waarom zijn prullenbakken zo lelijk en altijd vies?' vraagt Rikke Molenaar op 11-jarige leeftijd aan haar moeder Anne-Marie Bos. Het begin van het project Weggooien is ook een Kunst.

Zeist - Hoe kunnen we afvalbakken maken waar je graag je afval in gooit in plaats van ernaast? En waar je niet overheen kijkt? En hoe vrolijken ze het straatbeeld een beetje op. Dit bracht haar op het idee om samen met kinderen en kunstenaars van afvalbakken kunst te maken. Anne-Marie Bos: ''Ik kan niet stilzitten en heb al diverse projecten uitgedacht en geïnitieerd. Zes jaar geleden heb ik voor Utrecht het project Weggooien is een Kunst uitgedacht.'' Anne-Marie woont nu in Zeist, waardoor het project hier van start kan gaan. Kunstenaars gaan samen met kinderen afvalbakken tot Kunst in de openbare ruimte maken als onderdeel van een lesprogramma over zwerfafval. Het lesprogramma is bedoeld voor kinderen van groep 5, 6 en 7. Waarom gooi ik iets weg? Wat doet zwerfafval? Hoe kunnen we het voorkomen? Hoe houden we onze leefomgeving mooi? Wat is kunst? De afvalbakken zullen is samenwerking met scholen met milieuvriendelijke en duurzame verf en coating beschilderd worden. Heb je interesse om als school mee te doen of als kunstenaar (in opleiding)? Wil je sponsoren of op een andere manier meedoen? Mail naar anne-marie@bosziendoordebomen.nl

Meer berichten