Woongoed Zeist en BAM Wonen ondertekenden 21 september een overeenkomst voor de bouw 80 sociale huurwoningen in Kerckebosch.
Woongoed Zeist en BAM Wonen ondertekenden 21 september een overeenkomst voor de bouw 80 sociale huurwoningen in Kerckebosch. (Foto: )

Bouw volgende fase in de startblokken

Overeenkomst is getekend

De directie van woningcorporatie Woongoed Zeist en BAM Wonen ondertekenden 21 september een overeenkomst voor de bouw 80 sociale huurwoningen in Kerckebosch. Deze super energiezuinige woningen - verdeeld over twee schitterende gebouwen - vormen de vierde fase van Kerckebosch Zeist. De nieuwbouw wordt straks bewoond door huurders van de Prinses Margrietlaan van wie de woning gesloopt wordt.

Zeist - Meerdere partijen leverden een plan in voor de nieuw te bouwen appartementen. De plannen werden besproken met de projectcommissie – die uit toekomstige bewoners bestaat. Het plan van BAM werd als beste gekozen. Martijn van der Knaap (directeur BAM Wonen) is verheugd met de opdracht: "Samen met MIX architectuur hebben we twee gebouwen ontworpen waarin bewoners écht kunnen genieten van de mooie omgeving. Zo hebben we van de balkons sfeervolle buitenkamers gemaakt waarbij je beschut kunt genieten van de omgeving. Veel glas, het gebruik van natuurlijke materialen en gebouwen met een eigen, vriendelijke uitstraling. Stel je voor dat je op het terras zit en de boslucht opsnuift. We weten zeker dat de bewoners zich hier thuis zullen voelen."

Energiezuinig, duurzaam en gasloos

Want je thuis voelen, daar gaat het om. Maar de 80 sociale huurwoningen lopen ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Ze voldoen aan strengere eisen dan het Bouwbesluit voorschrijft. En dat gaan de huurders straks merken aan hun energierekening en aan comfort. Woongoed Zeist projectleider Henk van Veldhuisen vertelt graag over de nieuwe gebouwen. "Elk nieuw gebouw is spannend. Het moet niet alleen op de tekentafel kloppen, het gaat er vooral om dat onze huurders er fijn kunnen wonen. Daarnaast vindt Woongoed Zeist het belangrijk om te investeren in duurzaamheid van haar sociale huurwoningen. Deze twee gebouwen zijn daar een mooi voorbeeld van. De woningen worden natuurlijk super goed geïsoleerd, maar er komen ook zonnepanelen op het dak. En daarnaast worden de woningen en het gebouw niet aangesloten op aardgas. Gasloos, het is misschien even wennen voor sommigen, maar het heeft wél de toekomst."

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk.

Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 58 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. op.

Meer berichten