Donderdag 20 september bezocht locoburgemeester Erika Spil het 50-jarig bruidspaar Naron-Jacobs.FOTO: Agnes Laurens
Donderdag 20 september bezocht locoburgemeester Erika Spil het 50-jarig bruidspaar Naron-Jacobs.FOTO: Agnes Laurens (Foto: Agnes Laurens)

Bertha Jacobs en Hennie Naron 50 jaar bij elkaar

Bunnik - De liefde is een bijzonder fenomeen. In deze tijd komt het niet vaak meer voor dat er geliefden zijn die al 50 jaar lief en leed met elkaar delen. Bertha Jacobs en Hennie Naron is zo'n echtpaar dat in het 50 jarig huwelijksbootje zit. Zij hebben elkaar 52 jaar geleden leren kennen via hun familie in Odijk. Voordat ze iets met elkaar kregen, hebben ze elkaar eerst beter leren kennen. Afgelopen donderdag bezocht locoburgemeester Erika Spil het bruidspaar.

(Vrijwilligers)werk

Voordat hun kinderen werden geboren heeft mevrouw Jacobs in de huishouding gewerkt. Ook werkte ze bij een veiling om appels te plukken en was zij archivaris bij koffieproducent Douwe Egberts. "Toen de kinderen kwamen, ben ik gestopt met werken." Ze vertelt dat ze de laatste 20 jaar voor haar pensioen - toen de kinderen naar de middelbare school gingen - ook in de huishouding heeft gewerkt. De heer Naron heeft in zijn loopbaan diverse jobs gehad; van fruit en limonade naar frisdrank-leverancier Vrumona, waar hij zijn langste zit heeft gehad. "Ik heb ook met veel plezier 26 jaar lang diverse vrijwilligerswerk gedaan bij Handbalvereniging Celeritas", vertelt hij erg enthousiast.

door Agnes Laurens

Meer berichten