Foto: Pim Kale

O.B.K. Zeist promoot blaasmuziek bij RTL Late Night

Op maandag 24 september was het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist te gast bij Twan Huys in zijn live-show RTL Late Night. In een volle studio speelde het orkest een deel uit 'Concerto d'Amore' van componist Jacob de Haan, een van de gasten aan tafel. 

Gasten aan de tafel van Twan Huys waren de Nederlandse componisten Johan de Meij en Jacob de Haan, twee kopstukken uit de HaFaBra-wereld. Jacob de Haan won dit jaar de Buma Classical Award, een populariteitsprijs voor de bestverkopende componist. Johan de Meij won die prijs vorig jaar en viert dit jaar meerdere jubilea (zijn 65e verjaardag en het 30-jarige jubileum van zijn eerste symfonie 'Lord of the Rings'). Werken van beide componisten zijn wereldberoemd en worden door orkesten over de hele wereld gespeeld. Toch zijn de heren bij zo weinigen bekend. Reden voor Twan Huys om met hen in gesprek te gaan.

O.B.K. Zeist kreeg de uitnodiging om een deel van het meest verkochte werk van Jacob de Haan Concerto d'Amore live in de studio uit te voeren en greep die kans met beide handen aan. Een mooie promotie voor de blaasmuziek én het Zeister orkest!

Meer informatie of meespelen in dit orkest? Mail naar info@obk-zeist.nl

Meer berichten