Winny en Gert zetten zich in om mensen met een visuele beperking te laten sporten. FOTO: Winny van der Heyden
Winny en Gert zetten zich in om mensen met een visuele beperking te laten sporten. FOTO: Winny van der Heyden (Foto: Winny van der Heyden)

Winny en Gert lopen samen The Blind Run

Op zaterdag 13 oktober lopen Winny van der Heyden en Gert Evers zij aan zij The Blind Run in Zeist. Samen gaan ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen.

Zeist - Bij The Blind Run lopen de deelnemers met z’n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Het doel is aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor multisportdagen en sportclinincs voor mensen met een visuele beperking.
Winny en Gert zijn collega’s op de afdeling personeels- en salarisadministratie van Bartiméus in Zeist. Winny: “Naast dat we iedere maand, samen met onze andere collega’s van de afdeling, zorgen dat medewerkers hun salaris krijgen, willen we ook eens wat doen voor de andere kant van het verhaal. We willen ervaren hoe het is om te sporten als je slechtziend of blind bent. En we willen ons steentje bijdragen door samen met heel veel andere duo’s zoveel mogelijk rondjes te rennen en zo een mooi bedrag op te halen.”
“Individueel zijn we al druk aan het trainen voor The Blind Run. Maar hardlopen als duo, inclusief blinddoek, gaan we vanaf volgende week in onze pauzes oefenen. We zijn benieuwd hoe dat is. Je moet op elkaar vertrouwen, dat is een bijzondere ervaring.”

“We willen tegen iedereen zeggen: schrijf je in! Je hoeft geen hardloper te zijn, wandelen kan ook.

www.theblindrun.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden