De organisatie van het Kinderboekenfeest. Foto: Lydia van der Meer
De organisatie van het Kinderboekenfeest. Foto: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Kinderboekenfeest met Superjuffie zondag in Figi

Het is weer feest voor de kinderen in Zeist en omgeving. Op 7 oktober a.s. vindt het Kinderboekenfeest voor de vierde keer plaats in Figi. Kinderen kunnen o.a. workshops volgen, als eerste de film Superjuffie bekijken en de schrijfster Janneke Schotveld van Superjuffie ontmoeten. Saskia de Waal, oprichtster van het Kinderboekenfeest hoopt met dit evenement veel kinderen aan het lezen te krijgen.

door Lydia van der Meer

Zeist - "Vijf jaar geleden stond er een oproep van de gemeente Zeist over ideeën van bewoners voor het Slot," vertelt Saskia. Ik dacht gelijk een aan een kinderboekenfeest in de Kinderboekenweek en mocht mijn idee pitchen bij de gemeente. Marco van Schoonhoven, evenementenorganisator, vond het een geweldig idee en wilde het gelijk uitvoeren. In het Slot ging het niet lukken maar Theo Ruijs bood aan om het te organiseren in Figi. Inmiddels is het Kinderboekenfeest uitgegroeid tot een groot evenement. We werken samen met de bibliotheek, de gemeente, de Zeister boekhandel Kramer & van Doorn, boekhandel Jacques Baas uit Driebergen en Literair Zeist.

Kinderen krijgen een tekenworkshop van Mies van Hout, de illustratrice van 'Bang Mannetje' en 'Dag Poes'. Ze kunnen een piratenvlag ontwerpen met Reggie Naus, de schrijver van de populaire serie 'De piraten van hiernaast'. Dit boek wordt binnenkort verfilmd. Reggie vertelt in de workshop alles over het piratenleven. Marloes Morshuis leest voor uit haar spannende boek 'Koken voor de Keizer'. Ook kunnen kinderen meeschrijven aan deel twee van 'Was de aarde vroeger plat' van Bette Westera.

Kinderen betalen €7,50 entree. Saskia wil niets liever dan dat kinderen gratis het feest kunnen bijwonen. "Helaas is dat onmogelijk, er blijven altijd kosten verbonden aan de organisatie van zo'n feest. Toch hopen we dat er veel kinderen komen. Hoe leuk is het om de film Superjuffie als eerste te zien en de schrijfster van dat boek te ontmoeten. Er zijn zoveel leuke dingen te doen."

Meer berichten