De zaal bij aanvang. FOTO: Anne-Marie Bergervoet
De zaal bij aanvang. FOTO: Anne-Marie Bergervoet (Foto: Anne-Marie Bergervoet)

Duurzaam op Dreef, Goed op weg

Zeist - Woensdag 26 september deelde Samen Duurzaam Zeist de resultaten van krap een jaar verduurzaming met inwoners van Zeist. Er draaien nu 22 projecten en er komen er steeds meer bij. Dat bevestigt het beeld dat Zeistenaren een gezonde, groene en duurzame leefomgeving belangrijk vinden en bereid zijn hiervoor in actie te komen. Bijna iedereen binnen de projecten zet zich op geheel vrijwillige basis in. Het uiteindelijke doel - Zeist klimaatneutraal in 2030 – vraagt een forse vermindering van de CO2-uitstooot per huishouden. Dat kan door anders om te gaan met voedsel, energie, infrastructuur, vervoer en spullen.

De bezoekers konden zich uitgebreid oriënteren, meedenken en -praten over mogelijkheden en aanpak. Kort samengevat was de sfeer: we gaan ervoor en niet omdat het moet maar omdat we willen. Voor wie de 26e gemist heeft: zaterdagmiddag 6 oktober staat kinderboerderij De Brink in het teken van de Duurzame Ontmoeting. Naast rondleidingen en de officiële ingebruikname van een mega-accu voor opslag van duurzame energie zijn er marktkraampjes, bevolkt met mensen die graag vertellen over hun project of aanpak om bij te dragen aan de verduurzamingsopdracht.

Op www.samenduurzaamzeist.nl staan een foto- en filmverslag van de avond en een video over de verduurzamingstransitie.

De avond startte in een bomvolle trouwzaal met een korte introductie van Samen Duurzaam Zeist en verduurzaming als veranderingsproces dat ingrijpt in alle aspecten van ons dagelijks leven.

Meer berichten