Marc Winters en Lothar Vermeulen, oprichters van Melief, op het terrein waar de dieren worden opgevangen.
Marc Winters en Lothar Vermeulen, oprichters van Melief, op het terrein waar de dieren worden opgevangen. (Foto: Tjitske Ypma)

Wawollie geeft zijn fooienpot aan de dieren

UTRECHT, 4 oktober 2018 – Maandenlang is er geld ingezameld in de fooienpot van Wawollie Kringloop Utrecht. En vandaag, op wereldwijde dierendag, geven zij de kilo's kleingeld aan twee dierenwelzijn organisaties; Melief animal sanctuary en Dierentehuis Zeist. Deze organisaties krijgen in totaal €1.345,50 waarmee zij hun dieren kunnen helpen.

De klanten en vrijwilligers hebben bepaald hoe het geld over de twee goede doelen is verdeeld. Zij konden een maand lang hun stem uitbrengen in de winkel. Ruim een derde gaf zijn stem aan Dierentehuis Zeist. Maar het grootste deel koos voor Melief, deze organisatie biedt een thuis aan dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden. Op dit moment bieden zij aan ruim 1250 dieren een thuis om rustig oud te worden.

De dieren de winter door helpen

Een breed lachende Marc Winters, oprichter van Melief, zegt "Wij zijn enorm blij met dit bedrag! Door de enorme droogte in juli zijn onze weides, circa 1,5 hectare, veranderd in dorre vlaktes. Dit terwijl veel van de dieren boerderijdieren echte grazers zijn. Wij moesten de dieren in de zomer al bijvoeren met de wintervoorraad hooi. Met dit geld kunnen we extra hooi kopen en de dieren goed de winter doorhelpen!"

Voor de honden en katten

De vrijwilligers en medewerkers van Dierentehuis Zeist zijn blij met het extra geld. Nu kunnen zij een blokhut bouwen in de buitenkennel voor de honden die willen schuilen voor de regen. De organisatie zet zich iedere dag vol enthousiasme in om te zorgen voor honden en katten. "Nu kunnen de honden iedere dag heerlijk buiten spelen in de grote hondenkennel. Ook tijdens deze regenachtige herfst." Zegt Kim Reiter, hoofdbeheerder van stichting dierentehuis Zeist.

Alle winst voor dierenwelzijn

Wawollie is een ruime kringloopwinkel van 3.000m2 op het bedrijventerrein Lage Weide die zich inzet voor mens, dier, natuur en milieu. "Maar vooral het dierenwelzijn staat voorop" zegt Hans Messie, veganist en oprichter van Wawollie. "De enige reden dat ik deze winkel ben begonnen is om geld op te halen voor dierenwelzijn". Naast de fooienpot gaan alle winsten van de verkoop naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Meer berichten