Marloes Klok, eigenaresse Lucky Leaf.
Marloes Klok, eigenaresse Lucky Leaf. (Foto: Lydia van der Meer)

Creatieve dagbesteding bij Lucky Leaf

Lydia van der Meer

Marloes Klok heeft een jaar geleden de kinderkleding webshop Lucky Leaf opgericht. Na het herstel van een zware depressie is zij voor zichzelf begonnen. Omdat zij de kans heeft gekregen ervaring op te doen bij een naaiatelier wil zij andere vrouwen ook een kans geven om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Zeist - Na de bevalling van mijn dochter ben ik depressief geworden. De artsen dachten eerst aan een postnatale depressie maar ik bleek al langere tijd depressief te zijn. Na een pittig behandelingstraject ben ik een tijd naar creatieve dagbesteding gegaan in Amersfoort bij stichting Kommak (mode met een missie). Daar werkte ik samen met vrouwen die ook depressief waren of vrouwen die gevlucht waren. Na zes maanden kon ik stage lopen bij een naaiatelier en kwam ik tot de ontdekking dat ik goed was in het maken van kleding en dat ik het ook heel leuk vond. Tijdens de dagbesteding en de stage heb ik mij voorbereid op mijn eigen bedrijf, Lucky Leaf."

Met de statements op mijn kinderkleding wil ik uitdragen dat een mooiere wereld begint bij meer liefde en positiviteit voor jezelf en een ander. Hoe diep je dal ook is, er is altijd een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Naast de webshop heb ik een blog waarmee ik anderen wil inspireren met mijn eigen verhaal en anderen een podium geven hun verhaal te vertellen. Ik heb zelf ook nog mijn downs maar positief denken heeft mij geholpen in het herstel."

Marloes biedt nu zelf creatieve dagbesteding aan vrouwen in haar naaiatelier. "Er zit een groot gat tussen het herstel en weer aan het werk gaan. Ik concentreer mij op vrouwen die er klaar voor zijn om kleine stapjes vooruit te zetten.

Het is ontzettend belangrijk om geen druk te leggen op deze vrouwen. Ik laat ze op een rustige manier wennen aan creatief bezig te zijn. Afhankelijk van hoe iemand zich voelt bedenk ik een taak. Dat kan ze volledig op haar eigen tempo doen.

Het doel van Marloes is om maximaal acht vrouwen te kunnen helpen met creatieve dagbesteding. "Als ik een deel van de productie van de kleding kan uitbesteden kan ik mij meer concentreren om vrouwen te helpen met hun terugkeer op de arbeidsmarkt."


Plekken dagbesteding

Momenteel is er nog plek voor 2 vrouwen in de dagbesteding bij Lucky Leaf. Zaterdag 27 oktober a.s. opent Lucky Leaf op Slotlaan 46 één dag haar deuren met zeven andere webshops voor klanten die op zoek zijn naar kinderkleding, kinderspeelgoed- en cadeaus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden