Foto: Lydia van der Meer

Tekenen maakt je hoofd leeg en geeft rust na een dag werken

Vanuit haar eigen passie voor tekenen richtte Elize Gerrits (28) uit Zeist vier jaar geleden de Facebookpagina 'pastel-en kleurpotloodtekeningen' op. Momenteel heeft deze groep 2237 leden en dagelijks komen er nieuwe mensen bij.

door Lydia van der Meer

Zeist - "Voor veel mensen is tekenen een manier om het hoofd leeg te maken, vertelt Elize. Het geeft rust na een dag werken of je kunt lekker creatief bezig zijn als je niet werkt." Elize is dagelijks zeker een uurtje of twee bezig met het beheer van deze groep. "Vragen beantwoorden, polls uitzetten, wedstrijden bedenken, in de gaten houden wat er wordt gepost. De leden komen uit het hele land en soms ook uit het buitenland. Je kunt je tekeningen posten, advies vragen aan anderen. Voor sommige is tekenen een hobby en voor anderen is het werk."

Als kind was Elize altijd al creatief en aan het tekenen. Het zit in de genen want haar moeder schilderde veel. Vier jaar geleden startte zij de Facebookpagina op. "Het leek mij leuk om mensen te helpen met vragen over materiaalkeuze en dat mensen van elkaars werk kunnen leren. De kwaliteit van de tekeningen die worden gepost zijn hoog. Het is allemaal realistisch werk van mens en dier. Omdat er veel actieve leden zijn groeit de groep snel.

Voor november heeft Elize het event 'Tekenvember' bedacht. "In Tekenvember kunnen leden elke dag een tekening maken van een bepaald thema. Het is een motivatie om elke dag een tekening te maken. Maandelijks bedenk ik ook een tekenwedstrijd. Het thema beslissen we samen in de groep.

Elize heeft expres weinig regels opgesteld voor de groep. Dat gaat ten koste van de creativiteit vindt Elize. Geen reclame maken en netjes met elkaar omgaan zijn een voorbeeld van regels. "Als de groep zo door blijft groeien krijg ik er in de toekomst nog een grotere klus aan om het te beheren. Voorlopig beleef ik er nog veel plezier aan."

Meer berichten