Foto:

Kansen in Zeist

Carol Dohmen - 'Met Gudde keerde de zonneschijn terug in Zeist.' Aldus een kop in de NOS app. Momenteel is daar niks van te merken en met de regen lijkt vooral het mopperen teruggekeerd. Bijvoorbeeld door honderden militairen, die hun schimmelende, lekkende barakken in Huis ter Heide moesten verruilen voor hotels in Zeist en omstreken. Hoor eens even, daar hadden ze niet voor gekozen, om 's avonds een beetje in een luxe hotel te gaan pitten. Materieel niet op orde, okay. Geen wollen onderbroeken van de baas op expeditie naar Scandinavië, okay. Maar in een hotel slapen, no way.

"Nu nog een EK winnen"

Hoe anders is dat voor de mannen van Oranje. Die doen het juist heel goed sinds ze in één van de fraaie hotels in Zeist mogen overnachten. Gudde vond het nog even spannend, van Noordwijk naar de Zeisterbossen is toch een hele stap voor onze toppers. Maar de jongens vinden het juist geweldig, het is een gouden greep! Hij heeft zich er persoonlijk van vergewist: ze zijn 's avonds niet op hun kamer (wat is er mis met die kamers, denk ik dan), maar ze zijn gezellig samen aan het kaarten en gamen beneden in de foyer. Wat fijn. Nu nog een EK winnen.

Maar ik zie ook weer enorme kansen. Als ik me niet vergis, slapen onze groene én oranje jongens in hotels die op schootsafstand van elkaar liggen. En dat is natuurlijk geen toeval. Samen leren en ontwikkelen, dát is wat er moet gebeuren. De groene jongens (over de meisjes heb ik niks gelezen, die vinden een 3-sterren hotel waarschijnlijk helemaal prima) gaan de oranje jongens leren hoe je raak moet schieten. Want dat ontbreekt er nog een beetje aan, in de stralende zon van meneer Gudde. Ze gaan lekker samen leren knallen op de Leusderhei, hoe leuk is dat!

Andersom gaan de oranje jongens hun groene collega's meenemen in de wereld van het gamen. Bijvoorbeeld door samen een virtual experience te beleven wat er kan gebeuren wanneer je als gewonde soldaat (want dat is het risico van raak schieten) in een failliet verklaard ziekenhuis terecht komt. Dat is nog eens wat anders dan zo'n ellendig 3-sterren hotel! Net op het moment dat een lieftallige verpleegster zich over je heen buigt, krijg je te horen dat je niet in een systeemziekenhuis ligt (ik leg hier niet alles uit, google het vooral even) en dus aan de wilde spinnen bent overgeleverd om je schotwonden te laten behandelen. Want ze is zojuist ontslagen, een voorkeursbehandeling die aanvankelijk alleen aan patiënten was voorbehouden. Wat je dan doet, daar gaat de oefening over. Je legt een kaartje of het loodje. De jongens van oranje kiezen voor het kaartje, ik hoop dat de groenen dat ook doen.

Meer berichten