Foto:

Gouden Koffie en meer in het Binnenbos

Door Carol Dohmen

Bewoners van de wijken Kerkebosch en Hoge Dennen drinken wekelijks een kopje koffie in het Binnenbos. De zogenaamde Gouden Koffie momenten zijn speciaal voor zelfstandig wonende ouderen. Binnenkort komt er ook een Gouden Koets, een elektrisch voertuig waarmee mensen, die niet op eigen gelegenheid naar de koffieochtend kunnen komen, worden opgehaald. Zo kan iedereen meedoen en genieten van betekenisvolle contactmomenten.

Zeist - Aloys ter Steege is één van de initiatiefnemers achter de Gouden Koffie en Koets. Samen met een aantal actieve bewoners van Hoge Dennen vroeg hij zich af hoe er meer sociale binding in de wijk kon komen. Aloys ter Steeg: "De wijk wordt prachtig. Veel bewoners hebben hun intrek genomen in hun nieuwe huis of appartement. Maar achter de voordeur van die mooie woningen bestaat veel eenzaamheid, vooral onder de groeiende groep zelfstandig wonende ouderen. Daar wilden we iets aan doen."

Samen met het sociaal wijkteam en de mensen van het Binnenbos is de Gouden Koffie gestart. Aloys: "We zijn op pad gegaan om mensen te leren kennen. Letterlijk bij mensen aanbellen met de simpele uitnodiging: wij wonen ook in deze buurt en we willen u graag beter leren kennen. En dat kan wekelijks op de Gouden Koffie in het Binnenbos."

Er zijn inmiddels een aantal vaste bezoekers, als ze al enige aarzeling voelden, is daar niks meer van te merken. Koffie en een gezellig praatje, de mensen komen vooral voor dat laatste. Regelmatig brengen mensen ook hun eigen buurman of buurvrouw weer mee. Attie is een bezoekster van het eerste uur, vandaag brengt ze twee vriendinnen mee. Attie: "Nadat mijn man is overleden ben ik ook maar alleen. Ik kom niet uit Zeist, het is hier prima wonen, maar ik ken bijna niemand. Dan is het fijn dat dit moment er is." Ze heeft al twee medebewoonsters enthousiast weten te maken. Niet alle mensen zijn in staat om zelf naar het Binnenbos te komen. Vandaar het idee om een Gouden Koets te laten rijden.

Meer berichten