Foto:

Nieuwbouw winkelcentrum De Clomp van start

Asta Diepen Stöpler

De bouw van het nieuwe winkelcentrum De Clomp is woensdag met een bijeenkomst met buurtbewoners echt van start gegaan. Voor klanten betekent dit na jarenlang wachten het begin van een modern centrum. Voor sommige ondernemers is het geen feestelijke gebeurtenis.

ZEIST - Rijwielhandelaar Chris Camu en kapper Peter Kuster zijn niet tevreden over de onderhandelingen met eigenaar van het winkelcentrum vastgoedontwikkelaar Rialto, over de huren van winkelruimte in het nieuwe centrum.
Camu van CC tweewielers kwam vier jaar geleden naar De Clomp "om er te blijven. In mijn ogen is weinig te behapstukken met Rialto Zeist bv. De huurprijzen in de nieuwe situatie zijn niet op te brengen. Ook is het aantal te huren vierkante meters groter dan veel van de huidige ondernemers nodig hebben. Ik zou geen fietsen meer buiten mijn zaak mogen stallen. Dan houdt het gezien de huurprijzen op. In het begin is ons door Rialto veel beloofd, maar daar kwam weinig van terecht. Hoe met ons ondernemers is omgegaan, is heel slecht."
Peter Kuster, tientallen jaren kapper in De Clomp, stopt noodgedwongen met zijn zaak. "Ik had nog twee jaar door willen gaan, maar Rialto zegde het huurcontract op om het pand te slopen voor een tijdelijke, bredere doorloop naar de parkeerplaats. Via mail is ooit overeengekomen dat ik tijdelijk in het pand hiernaast zou kunnen komen, waar tot voor kort een Chinees restaurant zat. Wat schetst mijn verbazing toen er opeens een andere kapper in kwam. Ik heb er nu vrede mee."

Rialto-projectontwikkelaar Marc Titulaer stelt dat de herhuisvesting van ondernemers noodgedwongen gefaseerd gebeurt. "Eerst in twee blokken. Dit betekent dat we gebonden zijn aan harde contouren van de nieuwbouw. Dit resulteert in een diversiteit van winkelunits, maar het is onmogelijk om af te stemmen op wensen van individuele winkeliers." De rijwielhandel CC2 van Chris Camu is vanaf begin december gevestigd aan de Montaubanstraat 52a. De laatste dag van Kuster als kapper in De Clomp is zaterdag 1 december. Hij blijft het winkelcentrum trouw en wel als schoonmaker van het winkelgebied en parkeerterrein. "Dit doe ik al ruim 15 jaar in dienst van Rialto." Ook in het nieuwe winkelcentrum zal Kuster 6 dagen per week 's ochtends in de weer zijn om het winkelcentrum voor 8 uur 's ochtends spic en span te maken."

Meer berichten