Emma en Menno bij het Holistische kliniek Paard in De Bilt.
Emma en Menno bij het Holistische kliniek Paard in De Bilt. (Foto: )

Emma en Menno op consult

Emma (31) meldt zich aan bij de receptie van de Holistische kliniek Paard in De Bilt, samen met Menno (13) voor een gratis kruidenconsult. Emma is nu 1 jaar bij ons en al die tijd legt ze geen normale ezel keutels, maar koeienvlaaien. We komen er maar niet achter hoe dat komt. En merken wel dat Emma daar last van heeft.

Zeist - Als Ezelsocieteit maken wij al 17 jaar gebruik van de speciale dierenartsen kennis op die gebieden van de veterinaire geneeskunde, anders dan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Onze ezels worden door beide disciplines, naast elkaar behandeld. Holistisch komt van het woord Griekse woord holos: het dier wordt in zijn geheel bekeken en niet alleen op symptomen behandeld. O.a. met acupunctuur, kruiden en tincturen. Zweverig? Nee hoor, toen wij als mensen in Europa 2000 jaar geleden nog in berenvellen liepen, werd bijv. acupunctuur in China, Tibet en Nepal al gebruikt als pijnbestrijder en bij ziekten! Emma en Menno gedroegen zich voorbeeldig, zoals ezels zijn. Er worden meest paarden behandeld en die zijn een stuk drukker. Het consult, 3 november, duurde anderhalf uur en oorzaken werden gevonden, ook bij Menno, die heel wat mankeert. Dankbaar zijn we voor het feit dat de Kliniek in De Bilt ons al die 17 jaren support met optimale korting op de rekeningen.  

Zaterdagmiddag werd er nog een oude merrie van 27 jaar gebracht, Flicka. Haar eigenaresse was met spoed opgenomen in een zorginstelling. En Flicka? Zij trok meteen de verpleegstal in en begon tot verbijstering van onze Jaap (32) van zijn hooi te eten. "vrijpostig beest", bromde Jaap. Die zelf een heer is!

Meer berichten