O.B.K. Zeist winnaar Open NL Harmonie Kampioenschappen 2018
O.B.K. Zeist winnaar Open NL Harmonie Kampioenschappen 2018 (Foto: Judith Hoekstra)

O.B.K. Zeist winnaar Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen

Het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. is op 3 november winnaar geworden van de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK) in de 1e divisie. Het concours vond plaats in 'De Lawei' in Drachten.

O.B.K. deed voor het eerst mee met het kampioenschap en mocht het daar opnemen tegen twee andere orkesten: Muziekvereniging O.B.K. uit Bennekom en CMV Euphonia uit Wommels. Voor een geblindeerde jury en belangstellend publiek speelden de drie orkesten het verplichte werk 'Osakan Jubilee' van componist Jan van der Roost.

Onder leiding van dirigent Arnold Span behaalde het orkest van O.B.K. Zeist het uitzonderlijke aantal van 94,5 punten, goed voor de 1e prijs! Een grote wisselbeker en een cheque voor een nieuw stuk slagwerk gingen mee terug naar Zeist.
In de juryrapporten stonden veelbelovende slotwoorden: "Ik heb een schitterende uitvoering gehoord, zeer goed geprepareerd, muzikaal uitmuntend en met de optimale emotie gebracht" - "Een mooi orkest met een hele fraaie klant; een uitstekende muzikale uitvoering!"
 

Meer berichten