Teunissen is van oorsprong verpleegkundige en als vrijwilliger werkt zij in de palliatieve thuiszorg Zeist. Zij heeft vaak te maken met ziekte en overlijden.
Teunissen is van oorsprong verpleegkundige en als vrijwilliger werkt zij in de palliatieve thuiszorg Zeist. Zij heeft vaak te maken met ziekte en overlijden.

'Had ik maar geweten dat er foto's gemaakt konden worden'

Ellen Teunissen heeft de opleiding tot afscheidsfotograaf met succes afgerond. Een carrièreswitch.

Door Asta Diepen Stöpler

Zeist - 'Had ik maar geweten dat er foto's gemaakt konden worden.' Vaak hoort Ellen Teunissen dit van mensen die een dierbare hebben verloren. Zij kan een fotoreportage maken van de dag van de uitvaart. "Ik ben afscheidsfotograaf in de breedste zin van het woord. Ook foto's gemaakt tijdens een ziekbed kunnen waardevol zijn bij de rouwverwerking."

"Foto's rondom de uitvaart zijn kostbaar. Nabestaanden beleven deze periode in een soort roes. Er moet in korte tijd veel geregeld worden. Sommige zaken worden goed onthouden, maar andere dingen worden niet opgemerkt. Een fotoreportage geeft een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen. Dat helpt bij de verwerking."

Teunissen heeft zich na de fotovakschool gespecialiseerd als afscheidsfotograaf. "Je kunt een familielid of bekende vragen om de uitvaart te fotograferen. Die is meestal ook emotioneel betrokken en komt door het fotograferen zelf niet aan afscheid nemen toe, of mist details. Ik sta voor kwaliteit en respectvolle fotografie met aandacht voor een liefdevolle herinnering.

Mei van dit jaar heb ik een uitvaart in scene gezet. Met de fotoreportage hiervan heb ik een fotoboek gemaakt als voorbeeld." Teunissen is bereikbaar op tel. 06-15696647 of: eenliefdevolleherinnering.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden