Jantje Paasman en Desiré van Pel helpen, bijgestaan door vele anderen, bij het Sinterklaasfeest van 5 december in de Weggeefwinkel en ontmoetingscentrum Vollehoven. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Jantje Paasman en Desiré van Pel helpen, bijgestaan door vele anderen, bij het Sinterklaasfeest van 5 december in de Weggeefwinkel en ontmoetingscentrum Vollehoven. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: )

Sinterklaas met mooie cadeaus naar Weggeefwinkel

door Asta Diepen Stöpler

Alle kinderen in Zeist hebben recht op een cadeau, vindt Sinterklaas. Hij komt woensdagmiddag 5 december naar de Weggeefwinkel en het ontmoetingscentrum Vollenhove om kinderen uit bepaalde gezinnen een mooi cadeau te geven. Veel hulpsinterklazen zijn druk met de voorbereidingen.

Zeist - Jantje Paasman en Desiré Pel zijn door Sinterklaas gevraagd om te helpen.
Jantje Paasman, voorzitter van de stichting Weggeefwinkel vertelt: "In Zeist zijn honderden gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Voor kinderen uit deze gezinnen viert Sint 5 december tussen 13.00 en 15.00 uur bij ons zijn feest. De Voedselbank maakt een lijst van kinderen die Sint uitnodigt om hier en in het ontmoetingscentrum Vollenhove te komen. Kinderen van 0 - 9 jaar zijn welkom in de Weggeefwinkel, in de boekenzaal. Ze moeten wel de uitnodigingsbon meenemen die hun ouders van de Voedselbank hebben gekregen."


Desiré van Pel, vrijwilligerscoördinator van ontmoetingscentrum Vollenhove vult aan: "Bij ons zijn kids van 9 - 12 jaar welkom voor een spannend spel in de grote zaal van het Sinterklaas Pakhuis. Ook zij moeten de bon meenemen. Zwarte Pieten delen intussen toepasselijke cadeaus uit."

Van Pel en Paasman krijgen hulp van veel mensen. "Hier zijn we blij mee. De Goed Heiligman gunt ieder kind een leuke Sinterklaasfeest, wij zijn vereerd dat hij ons vroeg om hem te helpen. We doen dit voor de vierde jaar en het is zo leuk om te doen. Kinderen zijn blij met een mooi cadeau." Van Pel beaamt dit: "Ze stralen helemaal, daar doen we het voor."
Het is de komende week nog wel flink aanpakken: de boekenzaal en de grote zaal moet gezellig worden ingericht en de cadeautjes ingepakt. Woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur is het dan volop genieten. Sinterklaas kan hulp gebruiken van Zeistenaren. "Gelddonaties en gebruikt, goed speelgoed zijn van harte welkom. Nieuw speelgoed mag natuurlijk ook. Op onze Facebook-pagina's staat hoe."

Meer berichten