Donna (links) en Bella zijn bijzonder zachtaardig en sociaal.
Donna (links) en Bella zijn bijzonder zachtaardig en sociaal. (Foto: )

Welkom, Bella en Donna

Bella (25) kwam als jong ezeltje bij een zorgzame familie wonen. Ze deelde haar stal met een pony, met wie ze hecht bevriend was. Helaas overleed die pony een paar jaar geleden en daar was Bella kapot van. Er werd zo gauw mogelijk nieuw gezelschap voor haar geregeld. Dat was Donna (29).

Zeist - Zij werd online te koop aangeboden, ze stond in een weiland zonder bestrating en zonder schuilplek. Een ezel moet altijd kunnen schuilen voor de regen en de kou. Donna liep dan ook direct op het stalletje af, toen ze bij Bella mocht komen wonen. Daar genoot ze zo van de fijne stal met warm stro, dat ze er de eerste dagen nauwelijks uit kwam.

Bella en Donna hadden het goed samen, maar Bella's gezondheid ging achteruit. De lieve dames worden een dagje ouder en zullen daarom vanaf nu in de opvang wonen. Er zijn meer nieuwe ezels in de kudde, en sommige daarvan lijken nogal op elkaar. Dolores, Flicka, Floor, Bella en Donna zijn ongeveer even groot zijn en hebben dezelfde (grijs-bruine) kleur.

En dan komt het in het begin op ezelsbruggetjes aan om ze uit elkaar te houden. Zo draagt Flicka kanten sokjes (een wit randje boven haar hoeven), is Donna aan de stevige kant en heeft dunnere Bella een mooie blonde kuif.

Meer berichten