Woonzorgcentrum Vredenoord viert een maand lang 65 jaar.
Woonzorgcentrum Vredenoord viert een maand lang 65 jaar. (Foto: )

Woonzorgcentrum Vredenoord viert haar 65 jarig bestaan

November stond Vredenoord in het teken van het 65 jarig bestaan van ons bijzondere Woonzorgcentrum. Maanden van tevoren zijn er mensen bezig geweest om hier een knalfeest van te maken. De kok heeft toen toegezegd om een Indische rijsttafel te maken. Bewoners, mantelzorgers, personeel en vrijwilligers konden zich hier voor opgeven. Daar is dan ook massaal gebruik van gemaakt. Er zouden 240 mensen komen eten, ga er maar aanstaan als kok.

Huis ter Heide - En toen was het zover; donderdag 8 november was het hele huis was versierd en alles stond klaar om het mensdom te ontvangen. Bloemenhuis van Delft heeft ter versiering een prachtig opgemaakte vaas ter beschikking gesteld. Daardoor zag alles er nog feestelijker uit.

Er stonden gastvrouwen bij de voordeur en bij de zaal. Het college van Zeist werd vertegenwoordigd door de heer Fluitman. De wethouder die zorg in zijn portefeuille heeft.

De bestuurder, Gijs Holterman, gaf de aftrap. In een korte speech vertelde hij het een en ander over het ontstaan van Vredenoord en de toekomst. Daarna kwam de conferencier Harald Veenstra aan de beurt. Hij had een heleboel insite informatie gekregen over de leuke en gekke dingetjes van het huis uit vroeger tijden. Ook zaten op het podium 5 mensen die al heel lang verbonden zijn aan dit bijzondere huis. Zij werden op een leuke manier geïnterviewd door Harald Veenstra. Er kwamen leuke verhalen langs.

Ook heeft Harald ingezet bij het aangepaste lied, dat gemaakt was voor deze gelegenheid. Iedereen zong uit volle borst mee.

Na deze leuke entertainer was het tijd om de mensen even uit de zaal te zetten zodat de tafels gedekt konden worden. Door het hele huis werd op diverse plekken tegelijkertijd gegeten. Nadat Anneke van Viersen een zegen had gevraagd voor de maaltijd konden alle medewerkers aan het werk om alle gasten van een verrukkelijke maaltijd te voorzien. Heel even was het toen stil. Iedereen liet het zich goed smaken.

Na dit feestmaal konden bewoners even naar hun appartement om bij te komen van de drukte, om na een kort dutje weer beneden te komen voor het middagprogramma.

Een middag die werd opgevrolijkt door een draaiorgel. Tussen de programma onderdelen door was het een vrolijke boel. Om 16.15 uur werd er getoast door iedereen op het voortbestaan van Vredenoord. ook waren er nog lekkere hapjes die rond gingen.

Aan het eind van deze drukke dag ging iedereen vermoeid maar voldaan naar huis.

Meer berichten