Bob Botzen wordt op zijn honderste verjaardag gefeliciteerd door burgemeester Koos Janssen. De heer Botzen vierde zijn verjaardag met een smakelijke familielunch. Tekst en foto: Asta Diepen Stöpler
Bob Botzen wordt op zijn honderste verjaardag gefeliciteerd door burgemeester Koos Janssen. De heer Botzen vierde zijn verjaardag met een smakelijke familielunch. Tekst en foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: )

Iedere dag de krant lezen om mentaal fit te blijven

Geboren 3 dagen na het einde van de Eerste Wereldoorlog, vierde Bob Botzen vorige week woensdag zijn 100ste verjaardag. Eerst in huize Zonneburg waar hij sinds anderhalf jaar woont, daarna met een familielunch in Lokaal Victoria. 's Middags ging hij met zijn zoon naar vrienden in Apeldoorn.

Zeist - Iedere dag leest Bob Botzen uitgebreid de krant - AD/UN - en volgt hij het nieuws op televisie. Zo blijft hij zo fit mogelijk.
Omdat 100 jaar lang is, heeft een van de achterkleinzonen een mooi overzicht gemaakt van het leven van de jarige. Vol jaartallen en veel mooie momenten, maar ook verdrietige gebeurtenissen. Zijn werkende leven bij Shell, diensttijd, de emigratie van zijn broer naar Nieuw-Zeeland, geboortes van kinderen en (achter)kleinkinderen, het overlijden van dierbaren waaronder zijn geliefde vrouw Susan.
Maar 14 november 2018 is een vrolijke dag, met veel aandacht. Onder anderen van burgemeester Koos Janssen die de eeuwling hartelijk feliciteerde en gezellig aanschoof voor een kop thee. Fotografie en muziek zijn grote liefhebberijen. Helaas speelt hij geen piano en elektrisch orgel meer. Maar dagelijks luistert hij naar door hem ingespeelde muziekstukken. Hij geniet elke dag en hoopt dit lang vol te houden.

Tekst en foto: Asta Diepen Stöpler

Meer berichten