Celeritas verliest in Volendam

Bunnik - De uitwedstrijd van de Celeritas tegen de sterke reserves van Volendam hebben de mannen uit Bunnik niet voor een verrassing kunnen zorgen hoewel ze het de thuisploeg nog moeilijk hebben gemaakt.

Na een trage startfase van Celeritas loopt het zeer ervaren Kras-Volendam langzaam uit naar een 8-4 voorsprong, waarbij hun goede afronding van de aanval een sterk punt blijkt.

In het laatste kwartier van de eerste helft gaat Celeritas creatiever en sneller spelen een weet tot een gelijke stand van 13-13 bij rust te komen. Volendam gaat in de tweede helft de dekking aanpassen waardoor Celeritas het aanvallend moeilijker krijgt, al snel kijk Celeritas tegen een achterstand aan van 5 doelpunten. Om te voorkomen dat de Bunnikse ploeg geheel onder de voet wordt gelopen worden er verdedigend wat aanpassingen gedaan, dit zorgt ervoor dat in het laatste kwartier de achterstand gestaag wordt terug gebracht. Helaas weet Celeritas in de laatste minuten meer de paal en lat te raken dan het net te treffen waardoor de thuisploeg met 26-24 de punten in Volendam hield.

Zondag om 13.00 uur begint in sporthal de Tol de streekderby tegen het Utrechtse Leidsche Rijn, gezien de onderlinge krachtsverhoudingen belooft dit een spannende wedstrijd te worden.

Meer berichten