Jan Arns ontvangt de LiteratuurPrijs Zeist uit handen van wethouder Mel Boas op 23 november in De Klinker in Zeist
Jan Arns ontvangt de LiteratuurPrijs Zeist uit handen van wethouder Mel Boas op 23 november in De Klinker in Zeist (Foto: Mel Boas)

Belgische Jana Arns wint LiteratuurPrijs Zeist 2018

Vrijdagavond 23 november ontving Jana Arns uit Sint-Niklaas (België) de LiteratuurPrijs Zeist 2018. Uit de 176 inzendingen werd haar gedicht ‘Twaalf ribben’ unaniem gekozen door de jury. Wilco van de Kamp uit Leiden en Jasper van Loon uit Rijswijk ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs. Dit jaar was er ter gelegenheid van het eerste lustrum van de LiteratuurPrijs Zeist ook een wedstrijd uitgeschreven om met een smartphone foto’s te maken bij een aantal geselecteerde gedichten. Karina van de Broek ontving de prijs voor de foto die het beste aansloot bij het gedicht ‘De moeder’ van Steven Graauwmans. De prijzen werden door wethouder Marcel Fluitman uitgereikt op deze feestelijke avond in de theaterzaal van ‘De Klinker’, te Zeist. Trio3 Eilanden zorgde met op muziek gezette gedichten van o.a. Vestdijk en Slauerhoff tussen de voordrachten van de geselecteerde gedichten voor de muzikale omlijsting.
De drie prijswinnende en de met een eervolle vermelding bekroonde vijf gedichten zijn samen met nog 22 andere geselecteerde gedichten opgenomen in de bundel, ‘En dan het dansend in de schaduw blijven’ die deze avond ook werd gepresenteerd. Deze bundel is te koop bij Boekhandel Kramer & Van Doorn en Groenveld Boeken voor 12,50 euro. Meer informatie, o.a. het juryrapport op: www.literairzeist.nl.
Stichting Literaire Activiteiten Zeist organiseerde de gedichtenwedstrijd en deze avond van de prijsuitreiking, in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM.

Meer berichten