Foto: Egon Kastelijn. 

Fietsend meetnet Zeist groot succes

Ruim 50 mensen fietsten zo'n 6 weken in en rond Zeist met een meetkastje aan het stuur. Zij verzamelden data over de luchtkwaliteit in onze leefomgeving. De pilot was een succes: er zijn veel meer kilometers gemaakt dan verwacht en dat belooft veel gegevens over heel veel routes in onze regio.

Zeist - Donderdagavond 6 december worden de meetresultaten gepresenteerd. De deelnemers aan de pilot kunnen er ervaringen delen: wat is hen opgevallen tijdens de tochten, wat roken ze en zagen ze dat terug in de meetgegevens op de website? Zijn er schone, gezonde routes aan te wijzen? En waar was het erg vies?

Doel van de pilot

De gegevens worden gebruikt om 'groene' routes te identificeren: routes waar de lucht minder verontreinigd is en waar het dus gezonder is om te fietsen. Goed om te weten als Zeistenaar. Overheden krijgen een beeld van plekken waar maatregelen nodig zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Meetresultaten

Belangstellenden zijn van harte welkom om aan te schuiven. De bijeenkomst is op 6 december in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via:

hanna@samenduurzaamzeist.nl

Meer berichten