Een selfie leren maken samen met burgemeester Koos Janssen. FOTO: Ingrid Wong
Een selfie leren maken samen met burgemeester Koos Janssen. FOTO: Ingrid Wong (Foto: Ingrid Wong)

Selfie met burgemeester tijdens iPad-cursus

Donderdagmiddag 22 november bracht burgemeester Koos Janssen een bezoek aan de cursus ‘iPad voor senioren’ in het Parochiecentrum Emmaüs aan de Rozenstraat.

Zeist - Een groep ouderen was daar bezig aan de vierde van vijf lessen in het leren omgaan met de iPad. “Ik heb bewondering voor u allen hier,” complimenteert burgemeester Janssen. “Op oudere leeftijd nieuwe dingen leren is niet eenvoudig, maar u doet het toch maar.” Daarna maakt hij een rondje door de zaal waar een aantal leerlingen de gelegenheid te baat nemen om een selfie te maken met de burgemeester.

Digitaal is noodzaak

“We leren ze de basisdingen zoals email, beeldbellen en online winkelen,” vertelt Peter van der Arend. Hij is één van de initiatiefnemers en docenten van de cursus. “Dit soort digitale vaardigheden maken het meedoen in deze maatschappij een stuk makkelijker. Bellen en mailen met familie en vrienden of vanaf thuis iets bestellen. Digitaal is er geen afstand.”

Deelneemster Annie van Rijn wordt als oudste naar voren geschoven. Met haar 90 jaar is zij onlangs verhuisd naar Zeist. “Ik zag deze cursus in het kerkenblad en heb mij meteen aangemeld. Nu kan ik mailen met mijn kleindochter in Basel en de krant lezen op de iPad. Want mijn kinderen hebben de krant opgezegd toen ik ging verhuizen.” Haar buurvrouw voegt er aan toe: “Dit is zo belangrijk om te leren, want alles gaat digitaal. Een afspraak maken in het ziekenhuis moet tegenwoordig ook met DigiD. Iedereen, jong en oud, moet daar mee om leren gaan!” En dat is precies wat de gezamenlijke ouderenbonden in Zeist graag zouden willen: dat iedereen de cursus kan volgen. De kosten zijn laag: 10 euro voor de hele cursus en eventueel 10 euro voor het lesboek, maar dat mag ook geleend worden. Tijdens de cursusperiode krijgen de deelnemers een leen-iPad om te oefenen. Aanmelden kan via 030-6918535 of pcm.arend@ziggo.nl

Meer berichten