Foto:

50.000 bezoekers Pyramide

Afgelopen zondag was het zover: de Pyramide van Austerlitz werd voor de 50.000e keer beklommen! "We hoopten dat het zou lukken om in dit jubileumjaar het recordaantal van 50.000 bezoekers te halen," vertelt Hennie Heuff, coördinator vrijwilligers van de Pyramide van Austerlitz. "En dat is gebeurd! Dankzij de mooie zomer en het goede najaar was het zelfs vandaag al zover."

Austerlitz - De familie Halfschepel uit Bilthoven meldde zich rond half 2 bij het loket. Vader Hein kocht een kaartje voor zichzelf en zijn kinderen Mads en Mare.
Nadat ze de Pyramide hadden beklommen ontvingen ze, in aanwezigheid van een Franse soldaat in uniform en een soldaat met trompet, een pakket met wat lekkers, een kinderboek (Het Raadsel van de Pyramide) en leuke informatie over de Pyramide van Austerlitz. De kinderen kregen na de beklimming ook nog een heus klimdiploma!


Het is prachtig dat zo veel mensen dit bijzonder monument uit de Franse Tijd weten te vinden en dat zij bereid zijn om een bijdrage te betalen voor de toegang. Met de opbrengst van de entreegelden wordt het monument onderhouden. Ondanks dat het een Rijksmonument is, is er geen subsidie voor het onderhoud. De voorbereidingen voor de onderhoudswerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Binnenkort is dat ook zichtbaar.

Mocht u het monument ook willen bezoeken, dan bent u van harte welkom op zondagen van 12.00 tot 16.00 uur. Vindt u het leuk om mee te doen in ons team? Meldt u dan aan als vrijwilliger!


Meer informatie: www.landschaperfgoedutrecht.nl en www.monumentdepyramidevanausterlitz.nl.

Meer berichten