Het Rode Kruisgebouw Zeist heeft nieuwe huurders: Homerun: Fenne Hegeman, Cynthia Frempong, Astrid van Reijsen. Samen Oplopen: Linda Otterman, Tabitha Wendt. Aat Grinswis (Rode Kruis Zeist).
Het Rode Kruisgebouw Zeist heeft nieuwe huurders: Homerun: Fenne Hegeman, Cynthia Frempong, Astrid van Reijsen. Samen Oplopen: Linda Otterman, Tabitha Wendt. Aat Grinswis (Rode Kruis Zeist). (Foto: )

Maatschappelijke organisaties huren Rode Kruisgebouw Zeist

Het Rode Kruisgebouw aan de Kwartellaan 13 A is weer volop in gebruik. Na ruim drie jaar leegstand overdag, vinden Homerun, Humanitas afdeling Heuvelrug, Samen Oplopen en de Wensambulance er onderdak. "Het is een win-winsituatie" vindt Aat Grinswis, voorzitter Rode Kruis Zeist. "Ons gebouw is in gebruik, diverse sociale organisaties hebber er een onderkomen tegen een betaalbare prijs. Pluspunt is ook dat de huurders steeds hechter samenwerken."

door Asta Diepen Stöpler

Zeist - De laatste jaren werd het gebouw overdag zelden gebruikt, alleen soms 's avonds en op zaterdag voor cursussen en vergaderingen.Grinwis: "Het onderhoud is duur. Ons plan van sloop en de bouw van 12 starterswoningen, is door veel van onze vrijwilligers afgewezen. Om toch voldoende inkomsten te krijgen, ontstond het idee om ruimten te verhuren aan maatschappelijke organisaties. We zijn blij met Samen Oplopen, twee afdelingen van Humanitas en de Wensambulance. Het pand heeft nog een klein leegstaand kantoor. "Mocht er een kleine organisatie zijn op zoek naar ruimte, dan ligt hier een kans."

De vier organisaties hebben elkaar snel gevonden. "Onderling werken we op diverse terreinen nauwer samen dan voorheen", zegt Linda Otterman van Samen oplopen. "Humanitas DMH begeleidt professioneel gezinnen met problemen. Als zij een gezin hebben dat een vrijwilliger van ons kan gebruiken, regelen wij dit. De Humanitas Vrijwilligers helpt onder meer bij thuisadministratie, een dienst waarvan wij veel gebruik maken voor onze cliënten. Zo gaat de samenwerking over en weer en kunnen we gezamenlijk meer mensen ondersteunen."

De garage van het Rode Kruisgebouw biedt plaats aan de Wensambulance en het busje van het Rode Kruis Zeist. Stichting Wensambulance zocht een verwarmde stalling voor hun ambulance en vond deze onlangs aan de Kwikstaartlaan.
Het dak van het gebouw is gerenoveerd, het houtwerk geschilderd en de verwarming vernieuwd. Het Rode Kruisgebouw en zijn huurders kunnen er de komende jaren tegen.

Meer berichten