De heer en mevrouw Van Doleweerd - Baars zijn op tijd terug in Zeist om hier hun 60-jarige bruiloft te vieren in de geboorteplaats van de bruidegom.
De heer en mevrouw Van Doleweerd - Baars zijn op tijd terug in Zeist om hier hun 60-jarige bruiloft te vieren in de geboorteplaats van de bruidegom. (Foto: Asta Diepen Stöpler)

"Na 60 jaar hangen we nog tegen elkaar aan"

"We wonen sinds een jaar weer in Zeist, met veel plezier. We genieten van het leven." Jacob en Philippina van Doleweerd - Baars hebben veel humor en zitten vol verhalen, merkte burgemeester Koos Janssen op, toen hij hen woensdag feliciteerde met hun 60-jarige huwelijk.

ZEiST - "Die is van mij", dacht geboren en getogen Zeistenaar Jacob van Doleweerd toen hij 42 jaar geleden "een blondje zag lopen." Het duurde even voordat ze verkering kregen, want zij ging een half jaar naar Leiden voor de opleiding gezinsverzorging. Na terugkomst werkte zij in veel Zeister gezinnen. Hij was gediplomeerd stempelmaker en werkte onder meer bij het Zeisterse bedrijf Van Mouwerik en Bal.
Rond 1967 verhuisde het jonge gezin naar Veenendaal in verband met zijn werk. Hij is een van de medeontwerpers van het Axa kettingslot voor fietsen en hielp mee met de weekproductie van 40.000 exemplaren.
Zij kregen 4 kinderen, hebben 17 kleinkinderen en 12 - bijna 13 - achterkleinkinderen. Afgelopen weekend vierden zijn hun huwelijk, speciaal hiervoor waren de 3 achterkleinkinderen uit Canada overgekomen. Sinds een jaar wonen het echtpaar weer in Zeist.
"Na 60 jaar hangen we nog tegen elkaar aan", aldus een opgewekte heer Van Doleweerd.

Meer berichten