Foto: Lydia van der Meer

Een steuntje in de rug in december

Sintbezoekjes van Rotaract

Rotaract Utrechtse Heuvelrug brengt voor het tweede jaar Sint- en Pietenbezoekje, aan gezinnen die hen hiervoor inhuren, maar ook aan gezinnen die hier niet de middelen voor hebben. "Mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren!"

door Lydia van der Meer

Zeist - Roeland de Heij (28), in het dagelijks leven werkzaam als projectapotheker, hult zich graag in het Sintkostuum om kinderen een onvergetelijke avond te bezorgen. "Het blijft een prachtig feest. De rol van Sint past mij meer past dan die van Piet. Als Piet moet je heel erg aanwezig zijn, ik ben meer een rustig type. Het is heel fijn om mensen die het niet breed hebben een bezoekje te brengen. Vorig jaar hebben we verschillende gezinnen blij kunnen maken, dat is heel dankbaar om te doen."

Rotaract Utrechtse Heuvelrug is vorig jaar met dit project gestart. De gezinnen die in aanmerking komen voor een (gratis) Sintbezoek krijgen zij door via partners, zoals de gemeente. Daarnaast bezoeken ze gezinnen en lokale ondernemers die hen hiervoor inhuren. Met die bezoekjes wordt er geld opgehaald voor goede doelen. Dit jaar is dat Schaats- en Inline Vereniging Zeist. Zij bieden schaats- en skatelessen voor kinderen met een beperking aan. Zo wordt het kinderfeest alleen maar groter!

De club telt nu twaalf leden, maar wil graag groeien. "Iedereen is welkom, al vinden we het wel belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen alle leden. We werken namelijk op vrijwillige basis veelvuldig samen aan projecten. Daarom nodigen we nieuwe leden uit om eerst een aantal keer vrijblijvend aan te schuiven," legt Roeland uit. "Zowel bij een borrel als een vergadering. Deze vinden eens in de twee weken plaats. Vervolgens vragen we nieuwe leden ook wat zij willen brengen in de club. Ze komen vaak met gave nieuwe ideeën voor mooie projecten. 'Do Good, Feel Good' is niet voor niets ons motto!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden