Foto: Asta Diepen Stöpler

"Sinterklaas kwam op onze bruiloft"

Sint is geweest op de bruiloft van Henk en Hennie Nijeboer - Hurink. "Maar dat was niet de reden dat we op 5 december trouwden." door Asta Diepen Stöpler

ZEIST - Ze wilden gebruik maken van een voordelige belastingmaatregel van eind jaren '50. "Als je toen trouwde kreeg je belastinggeld van het hele jaar terug. Daarom waren er zoveel bruiloften dat we lang moesten zoeken naar een geschikte feestlocatie."
Henk komt uit Hardenberg en Hennie is geboren in het naburige Gramsbergen. Na 7 jaar verkering konden ze via zijn werk in Zeist aan woonruimte komen, aan de mooie Tiendweg. Henk werkte eerst op de proefboerderij en daarna als inspecteur bij het IVO Instituut voor Veterinair Onderzoek. Beiden deden veel vrijwilligerswerk, onder meer voor de kerk en in De Looborch. Hennie was er ruim 25 gastvrouw en Henk chauffeur.
Sinds 11 jaar woont het paar met veel plezier in de woongroep in de 10-flat in Couwenhoven. Onlangs gaf een buurman een prachtig herinneringsboek met foto's van 2007 tot nu van de woongroep.
Hun 3 kinderen en 6 kleinkinderen komen regelmatig langs. In het voorjaar worden 2 achterkleinkinderen geboren. Hiermee gaat een innige wens van het paar in vervulling.

Meer berichten