De 31-jarige Sophie Koning heeft haar autobiografie gepubliceerd.
De 31-jarige Sophie Koning heeft haar autobiografie gepubliceerd. (Foto: Maarten Bos)

Zeisterse Sophie Koning publiceert boek

door Maarten Bos

Zeist - Sommige inwoners van Zeist schrijven een boek. Dat is bijzonder. Weer anderen lukt het om hun zelfgeschreven verhaal ook gepubliceerd te krijgen. Een van hen is de 31-jarige Sophie Koning. Zij gaf een
autobiografie uit met de titel: "Aan de zijlijn van het leven geschreven".

Sophie vertelt: "In mijn jeugd was ik ernstig ziek. Ik had een hersentumor. Dat heeft tot mijn 23e geduurd. Mijn broer steunde mij en probeerde me vanaf de zijlijn te helpen. Toen ik 16 was kreeg mijn broer zelf kanker. De rollen werden omgedraaid. Nu moest ik hem helpen, ook vanaf de zijlijn. Over al die zaken gaat mijn boek".

Sophie: "Mijn moeder leerde mij overal de positiviteit in te ontdekken, ook in negatieve gebeurtenissen. Ik denk dat als je dat kan dat je leven dan een stuk mooier kan zijn. Wat is nu het positieve in de verschrikkelijke ervaringen van mij en mijn broer? Ik bedacht zelf dat ik het verhaal moest opschrijven. Dan leg ik de dierbare momenten en de herinneringen vast. Dat is dan heel positief. En dat heb ik gedaan. Ik heb elf jaar gewerkt aan deze autobiografie".

Sophie neemt altijd overal haar blocnote en pen mee naartoe. Sophie: "Ik kan op ieder moment iets gaan schrijven als ik ergens ben. Overal vind ik onderwerpen. Ook mijn blokfluit heb ik altijd bij me. Muziek
maken is ook een grote hobby van mij. Ik speel ook piano". Het ziek zijn heeft de schrijfster sterk beïnvloed. Ze is naar eigen zeggen dankbaar voor elke dag.

Sophie heeft het boek in eigen beheer uitgegeven in een oplage van 100. Wie geïnteresseerd is in haar verhaal kan mailen naar drempels@outlook.nl en daar een telefoonnummer achterlaten. Sophie belt dan op en er wordt een afspraak gemaakt. "Aan de zijlijn van het leven geschreven" kost 14 euro. Wie wil weten hoe het de broer van Sophie is vergaan moet het boek lezen. "Dat wil ik nu niet uitgebreid vertellen, want ik wil niet dat mensen over mijn leven lezen uit sensatiezucht. Als ze meer willen weten, zullen ze het boek zeker kopen".

Op de dag van het interview is Sophie jarig. Ze wordt 31. "Ik zie dit gesprek als een leuk cadeautje. Het is mooi als mijn verhaal gelezen wordt". In het dagelijks leven geeft Sophie les op scholen over het thema kinderrechten en is zij activiteitenbegeleidster van gehandicapten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden